Soinissa äänestettiin tuulivoiman etäisyyksistä

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin kunnanvaltuuston vuoden viimeisessä kokouksessa äänestettiin kahteen kertaan.

Marja-Elina Puronhaara oli esittänyt jo kunnanhallituksessa, että jatkossa uusille tuulivoima-alueille määrättäisiin kahden kilometrin etäisyys asutuksesta ja kaikille alueille vaadittaisiin YVA -menettely. Esityksen mukaan näin tuulivoimalle saataisiin parempi hyväksyntä.

MAINOS

Marjastiina Sorvalin ja Taru Mäkipellon kannattamana asiasta äänestettiin. Äänin 16-5 kunnanhallituksen pohjaesitys tuli hyväksytyksi eli kahden kilometrin minimietäisyyttä ei oteta käyttöön.

Marjastiina Sorvalin esitys oli, että kunta aloittaa välittömästi tarkan strategian laatimisen siitä, miten mahdollisiin tuulivoimaloista aiheutuviin haittoihin puututaan, missä ajassa ja kenen toimesta. Keskustelun jälkeen päätettiin laatia ohjeistus, miten asiassa toimitaan mahdollisten haittojen ilmetessä.

Ensi vuoden talousarvio meni lähes suunnitellusti läpi. Keskustelua herätti Etelä-Pohjanmaan Matkailun jäsenyys. Jäsenenä aiotaan pysyä ainakin toistaiseksi, joskin jäsenmaksun suuruus, 4500 euroa vuosi, herätti arvostelua.

Frisbeegolf-radan rakentaminen aiotaan toteuttaa pääsääntöisesti hankerahoituksen avulla. Radan paikka herätti keskustelua. Vaihtoehtoja radan paikaksi on useita. Suurimmat naurut saikin aikaan hallintojohtaja Hannele Hannulan kommentti, jonka mukaan rata rakennetaan Soiniin.

Lisämääräraha perusturvaan

Kunnanvaltuusto hyväksyi hoidon ja hoivan suurtuotteeseen kuluvalle vuodelle 150000 euron lisämäärärahan.

Hoidon ja hoivan suurtuotteessa on tulossa jatkossa henkilöstövähennyksiä ja tuotteen kokonaismäärärahan pitäisi jatkossa merkittävästi pudota. Kunnanjohtaja Sundberg korosti, että budjetin pitäisi pitää jatkossa mahdollisimman hyvin.Toki lakisääteiset palvelut tulee hoitaa asiallisesti.

Hallintojohtaja Hannele Hannula totesi, että tämä olikin vuoden ensimmäinen lisämääräraha hallintokunnissa.

Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymän perussopimus hyväksyttiin. Kuntayhtymän laajentaminen etenee Kauhajoen, Teuvan, Isojoen ja Karijoen kanssa, mikäli ko. kunnat pääsevät asiassa sopimukseen.

Suurempi väestöpohja mahdollistaisi vaativien palvelujen laajemman toteuttamisen uudella yhteistoiminta-alueella.

MAINOS
Edellinen artikkeliSavusukellusharjoitukset Soinissa
Seuraava artikkeliAlajärven budjetti vahvistettiin pitkin keskusteluin ja 11 äänestyksen voimin