-2.9 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Alajärven toimintakeskuksen joulunodotus kruunattiin komeilla lahjoilla!

Ihan aina joulupukki ei muista tai osaa tuoda sitä ihan oikeaa lahjaa, mutta Alajärven toimintakeskuksen väen toive uudesta, isosta telkkarista oli kaikunut hyvin ainakin joulupukin apulaisten korviin.

Alajärvi-Vimpelin Kehitysvammaisten Tukiyhdistyksen syyskokouksessa nimittäin saatiin tietoa, että toimintakeskuksessa vanha, pieni televisio kaipaisi jo uusimista ja että asuntolassakin tarvittaisiin piristystä. Niinpä yhdistys kääntyi kaupungin hallinnoiman kehitysvammaisten Elämänlaaturahaston puoleen, josta apua hankkeelle saatiinkin.

MAINOS
Tukiyhdistyksen puolesta jokainen Lehtimäen ja Alajärven toimintakeskuksen asiakas sai myös oman joululahjan!
Tukiyhdistyksen puolesta jokainen Lehtimäen ja Alajärven toimintakeskuksen asiakas sai myös oman joululahjan!

Kuin apteekin hyllyltä – ja itse asiassa ihan apteekin vieressä – tukiyhdistyksen Kaarina Paalijärvi törmäsi Japon toimitusjohtaja Toni Harjulaan ja kysyi, olisiko myös Japo hankkeessa mukana? Tonin vastaus oli välittömästi myönteinen ja niinpä uusi 50 -tuumainen televisio toimintakeskukselle sekä upea, viimeisen päälle hyvä radiosoitin asuntolaan hankittiin paitsi rahaston tuella, myös Japon sponsoroimana. Loppurahoituksesta huolehti tukiyhdistys.

– Hämmästyin sitä, miten valmis Japo oli heti hanketta tukemaan, Kaarina muistelee. – Vasta myöhemmin sain tietää, miksi minun ei tarvinnut Tonille asian tärkeyttä perustella. Hän ymmärsi kehitysvammaisten asiaa, koska oli itse nuorena ollut monena kesänä töissä Lehtimäen opistolla.

Toni Harjula muisteli, että noita kesiä oli kaikkiaan kahdeksan. Nyt juhlatilaisuudessa paikalla olleissa Lehtimäen ja Alajärven toimintakeskuksen asukkaissa oli tuttuja kasvoja, joihin Toni oli aikanaan tutustunut opistolla!

Ison uuden talkkarin ja radiosoittimen toimintakeskukselle ja asuntolaan luovuttivat Toni Harjula, vs. peruspalvelujohtaja Tanja Penninkangas kaupungilta sekä tukiyhdistykseltä Kaarina Paalijärvi, Anja Rentola, Seppo Varila ja Anne Södervik. Lahjoituksia vastaanottivat toimintakeskusten johtaja Hannu Yli-Hynnilä ja asuntolasta Sanna Marjamäki.

Lehtimäen ja Alajärven toimintakeskusten asiakkaat olivat mukana juhlassa ja he saivat jokainen tukiyhdistykseltä myös vielä ikioman joululahjan!

Laulua ja näytelmää

Lahjojen jaon jälkeen nähtiin hauskaa ohjelmaa ja laulettiin joululauluja yhdessä. Ohjelma käynnistyi Lehtimäen toimintakeskuksen musiikkipitoisella ja ratkiriemukkaalla näytelmällä ”Joulu on peruttu!”

Lehtimäen toimintakeskuksen hauskassa näytelmässä epäiltiin jo hetken aikaa, että joulu on peruttu!
Lehtimäen toimintakeskuksen hauskassa näytelmässä epäiltiin jo hetken aikaa, että joulu on peruttu!

Lehtimäen toimintakeskus on valmistanut näytelmän Tuula Hankaniemen ohjauksessa jo viitenä vuotena peräkkäin ja tänäkin vuonna sen harjoittelu aloitettiin jo keväällä. Niinpä joululauluja on laulettu pitkin kesää, sillä näytelmässä on jälleen ollut iso työ jotta se saatiin hienoon esityskuntoon.

 

Alajärven toimintakeskuksen lauluporukka esitti kauniita joululauluja.
Alajärven toimintakeskuksen lauluporukka esitti kauniita joululauluja.

Näytelmä sai ensiesityksensä edellisenä lauantaina Lehtimäellä, jossa kolmessa näytöksessä sitä kävi katsomassa noin 120 henkinen yleisöjoukko!

Näytelmä olikin todella hauska ja siinä oli myös onnellinen loppu – Joulua ei ole peruttu!

Näytelmän jälkeen estradin valtasivat Alajärven toimintakeskuksen esiintyjät. Syksystä alkaen heitä on ohjannut Riitta ja Yamar Thiam musiikkiopistolta niin ukulelen kuin rumpujenkin soittoon.

Yamar ja Riitta Thiamin johdolla on opittu rummutuksen saloja koko syksyn ajan.
Yamar ja Riitta Thiamin johdolla on opittu rummutuksen saloja koko syksyn ajan.

Ryhmä esitti hienosti joululauluja ukulelesäestyksellä. Lopuksi yleisö pääsi seuraamaan rumputuntia, jossa nähtiin miten mainiosti innokkaat opiskelijat olivat jo päässeet kiinni rytmin saloihin.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät