Pohjanmaalla poikkeuslupa kahden suden pyyntiin, toinen Perhosta

Mainos[adrotate banner="3"]

Suomen riistakeskus on myöntänyt Pohjanmaan alueelle kaksi poikkeuslupaa. Näillä luvilla on mahdollista kaataa yksi susi sekä Toholammin-Lestijärven laumasta että Perhon laumasta.

Poikkeusluvat on myönnetty vahvistetun susikannan hoitosuunnitelman ja maa- ja metsätalousministeriön antaman asetuksen nojalla.

MAINOS

Kannanhoidollinen metsästys on mahdollista aloittaa 23. tammikuuta ja poikkeusluvat ovat voimassa 21. helmikuuta saakka. Metsästys on johdettua ja siihen saa osallistua kerrallaan enintään 50 metsästäjää susireviiriä kohti. Metsästyksen aloitusajankohdan osalta on huomioitu päätöksiin liittyvä 30 vuorokauden valitusaika.

Pyynnin suositellaan kohdistuvan asetettujen suuntaviivojen mukaisesti nuoriin haittaa tuottaviin susiyksilöihin. Ratkaisut perustuvat Tassu-järjestelmään kirjattuihin ja tarkastettuihin susihavaintoihin, muutoin kerättyihin tietoihin sekä susista aiheutuneisiin vaikutuksiin.

Suomen susikannan hoitosuunnitelmassa oleva hanke kehittää toimintakynnystä ja toimintatapoja reagoida pihoissa toistuvasti vieraileviin susiin.

Hanke toteutetaan Varsinais-Suomessa Pöytyän ja Oripään kuntien alueella sekä Pohjois-Savossa Sonkajärven, Rautavaaran ja Varpaisjärven riistanhoitoyhdistysten alueilla.

MAINOS
Edellinen artikkeliEtelä-Pohjanmaan järjestöstrategia rakentaa yhteistä todellisuutta
Seuraava artikkeliKaiken kansan Puurojuhlat huomenna Hautakylällä!