13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Työvaltainen opiskelu uusi mahdollisuus merkonomikoulutuksessa

Järviseudun ammatti-instituutin Alajärven toimipisteestä valmistui merkonomiksi Reeta Sivula 18.12. Erityistä opinnoissa oli opintojen työvaltaisuus.

Japo-yhtiöiden toimitusjohtaja Toni Harjula ja työässäoppimisen työpaikka ohjaaja Jari Kuhalampi olivat tyytyväisiä työvaltaisen opiskelun soveltamiseen. Työssä oppimisaika antaa opiskelijalle paremman tilaisuuden perehtyä kaikkiin yrityksen toimintoihin ja vastaavasti työnantaja saa paremman hyödyn opiskelijasta.

MAINOS

Viime vuosina Japo -yhtiöissä ollut useitakin merkonomi- ja datanomiopiskelijoita ja heidän ammattitaito ja käytettävyys eri tehtävissä on yleensä kehittynyt hyvin.

Opiskelija hyötyy siitä, että työssä oppimisaika kerryttää paitsi työkokemusta, myös opintoviikkoja. – Merkonomi- ja datanomikoulutuksessa työvaltainen opiskelu harkitaan aina tapauskohtaisesti opiskelijan etua silmällä pitäen, kertoi koulutusalajohtaja Seppo Aho.

Hän kertoo, että viime vuosina on muotoutunut kolme opiskeluväylää saavuttaa merkonomin tai datanomin tutkinto. Valtaosa opiskelijoista suorittaa täysin normiopetussuunnitelman mukaisen tutkinnon, jossa siinäkin työssä oppimista on vähintään 30 osaamispistettä 180:stä.

Osa opiskelijoista täydentää erityisesti jatko-opiskelua ajatellen tutkintoa vielä lukio-opinnoilla sekä ylioppilastutkinnolla. Ja kolmas väylä on tämä työvaltainen tutkinto, jossa ammattitaitoa opitaan keskeisesti alan työtehtävissä. – Japo-yhtiöt on ollut monipuolinen ja kannustava työyhteisö Jamin opiskelijoille, kertoo Aho.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät