24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Siskon Hiuskeskuksessa hiukset siistiytyvät yli kahden vuosikymmenen kokemuksella

Siskon Hiuskeskuksessa Vimpelin keskustassa kävijöitä tervehtii iloinen ja reipas parturi-kampaaja. Sisko Lassilan parturiliikkeessä hiukset ja parrat siistiytyvät parin vuosikymmenen kokemuksella.

Hiuskeskuksen palveluihin kuuluvat kaikki normaalit parturi-kampaamon työt, kuten miesten ja naisten hiustenleikkaukset, hiustenvärjäykset, permanentit ja kulmien ja ripsien värjäykset. Lassila tekee myös juhlakampauksia.

MAINOS

Hiuskeskus kuuluu myös Hyvän Ilman Kampaamoihin, mikä tarkoittaa muun muassa sitä että liikkeessä voi nauttia hiustenhoitopalveluista puhtaassa ilmassa. Käytetyt tuotteet ovat kokonaan hajusteettomia.

Parturi-kampaajan taustasta

Sisko Lassila on valmistunut parturiksi vuonna 1993. Hän opiskeli alan teoriat ja käytännöt Tampereella Junic-koulutuskeskuksessa. Lassilan mielestä se, että koulutus sisälsi runsaasti asiakastöitä, teki oppimisesta hyvin tehokasta. Tämän lisäksi hän on käynyt lukuisia lyhyempiä Sim Finlandin järjestämiä kursseja lähes vuosittain, joiden avulla on voinut vahvistaa ammatillista osaamistaan ja pitää tietotaitoaan ajantasalla.

Sisko Lassila nauttii työssään ihmisten kanssa olemisesta ja kädenjäljen näkemisestä.
Sisko Lassila nauttii työssään ihmisten kanssa olemisesta ja kädenjäljen näkemisestä.

Sisko Lassila kertoo että hänellä on ollut nuoresta tytöstä lähtien kiinnostus parturi-kampaamo-alaan.

– Nuorena tyttönä muistan istuneeni vapaa-ajallani monet kerrat kampaamossa, hän kertoo.

Lassila pitää kovasti käsillä tekemisestä, ja nauttii kun saa aikaiseksi onnistunutta jälkeä sekä itsensä että asiakkaan mielestä. Ulospäinsuuntautunutta kampaajaa miellyttää myös mahdollisuus olla usein asiakkaiden kanssa tekemisissä. Hänelle on kertynyt myös useita vakioasiakkaita ympäri Järviseutua.

Alaa kohtaan tuntemastaan kiinnostuksesta huolimatta Lassila on ehtinyt elämänsä aikana tehdä muutakin. Ennen parturi-kampaajan opintoja hän toimi yhdeksän vuoden ajan perhepäivähoitajana. Samaan aikaan hänellä oli myös omia lapsia hoidettavana.

– Tuolloin ajattelin, että jos vielä meinaa vaihtaa alaa, niin nyt on oikea aika, Sisko selventää alanvaihtoon johtaneita tuntemuksia. Ja niin hän aloitti kampaajan koulutuksen Tampereella.

– Näppärä mieheni rakensi koulutukseni aikana kotiimme parturi-kampaamon, kiittelee Sisko. Tämä loi hänelle tilaisuuden olla kotona silloin kun omat lapset saapuivat koulusta.

Myöhemmin kun lapset kasvoivat, Lassila kaipasi jo erillistä liikettä. Tällainen hänellä on ollut kahdessa pitäjässä, joitakin vuosia Lappajärvellä sekä nyt Vimpelissä. Lappajärvellä vietettyjä vuosia hän kutsuu miellyttäviksi.

Nykytilanteesta ja tulevaisuuden suunnitelmista Lassila kertoo, että hän toivoo pysyvänsä terveenä mielekkäässä työssään niin kauan kuin suinkin mahdollista. Taannoin Sisko loukkasi kätensä ja on siitä johtuen siirtynyt kolmipäiväiseen työviikkoon. Liike on avoinna maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin. Tätä työtahtia hän pitää varsin sopivana.

– Voin tehdä nyt töitä sellaisella tahdilla, että jaksan toivon mukaan jatkaa vielä vuosia.

Joona Rannisto

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät