Soinin Suopöllöjen sudenpennut antoivat partiolupauksen

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin Suopöllöt on perustettu vuonna 2002 palokunnan tiloissa. Partiolippukunnan nimeksi päätettiin Kari Laasasenahon esityksestä Soinin Suopöllöt.

Lippukunnan toiminnassa on ollut erilaisia vaiheita. Toiminnan alussa oli useita ryhmiä. Vuonna 2004 toiminnassa oli noin 40 lasta. Ohjaajien puute nuorten lähtiessä opiskelupaikkakunnille on vähentänyt ryhmien määrää.

MAINOS
Partion ohjaaja Ilkka Aho antaa partiomerkit sudenpennuille.
Partion ohjaaja Ilkka Aho antaa partiomerkit sudenpennuille.

Lippukunta käynnisti vuonna 2005 partiomajan rakentamisen Torasjärven läheisyyteen kunnalta vuokratulla tontilla. Majaa on rakennettu vanhempien kökkätyöllä ja soinilaisten yritysten ja yhteisöjen tuella. Komea partiomaja on valmis palvelemaan partiotoimintaa ja näin tukemaan lasten ja nuorten elämää.

– Varoja toimintaan on kerätty myös arpajaisten ja myyjäisten järjestämisellä, kertoo nykyinen lippukunnan johtaja toimii Pirjo Määttä.

Lippukunnassa toimii yksi sudenpenturyhmä, jossa on mukana noin kymmenen lasta. Ryhmä on harjoitellut partiosääntöjä ja muita tärkeitä taitoja syksyn aikana ohjaajiensa Ilkka Ahon ja Piia Rantakydön toimesta.

Joulun alla sudenpennut antoivat seurakuntatalolla sudenpentulupauksen. Lupauksen annon yhteydessä 7-9 -vuotiaat lapset saivat kangasmerkit todistukseksi partiosta. Soinin Suopöllöjen logon on suunnitellut vuonna 2008 Kaapo Åkerman.

Lippukunnan tavoitteena on edistää partiolaisten myönteistä kokonaiskehitystä. Se pyrkii kasvattamaan terveitä ja sosiaalsien vastuunsa tuntevia ihmisiä. Tätä tavoitetta toteutetaan järjestämällä retkiä, leirejä ja erilaisia tapahtumia sekä johtajakoulutusta.

Ohjelmaan sisältyy yhteiskunnallinen, uskonnollinen ja kansainvälinen kasvatus. Soinin partiolippukunnan taustayhteisönä toimii Soinin seurakunta. Partio kokoontuu kerran viikossa seurakuntatalon alakerrassa. Soinin Suopöllöt toivottavat lapset ja nuoret mukaan partiotoimintaan.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliJoel Simeon Hyyppä juoksee lujaa isänsä innostamana
Seuraava artikkeliSiskon Hiuskeskuksessa hiukset siistiytyvät yli kahden vuosikymmenen kokemuksella