-1.2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Lauttosella voi luistella ja hiihtää

Lauttosen virkistysalue Soinin keskustan tuntumassa on aktiivisen kesäkäytön jälkeen jälleen aktiivikäytössä. Kesällä uimarit, frisbeegolfaajat ja beach volleyn pelaajat ovat siirtyneet muihin harrastuksiin ja talvilajien harrastajat ovat tulleet tilalle.

Monet talvilajien harrastajat ovat kaipailleet lunta taivaalta jo parin kuukauden ajan. Lehtimäen Valkealammilla on päästy hiihtämään jo pitkään, mutta pakkaset ovat sotkeneet hiihtoa viime aikoina.

MAINOS
 Lauttosen ympäri kiertävän radan mitta on hieman alle kaksi kilometriä.

Lauttosen ympäri kiertävän radan mitta on hieman alle kaksi kilometriä.

Viime viikon pakkaset saivat aikaan järvien jäiden kunnollisen jäätymisen. Kun jäät kestävät, mutta lunta ei sada, päätti Lauttosen rannalla asuva Pentti Honkola tehdä mönkijällä ensin luisteluradan järven ympäri. Lumimäärä kasvoi hieman viime viikonloppuna. Pentti ajoi lumet luistinradan viereen, tiivisti lumet ja ajoi luisteluradan viereen perinteisen hiihtoladun.

Soinissa pääsee siis jälleen hiihtämään ja luistelemaan noin 20 senttiä vahvan jääpeitteen päällä. Kun pakkaset hieman hellittivät, sunnuntaina jäällä näkyikin jo monia pakkasta uhmaavia kuntoilijoita.

Rakennustarkastaja Honkola muistuttaa, että Lauttosenjärvellä ei ole hyväksyttyä moottoriurheilurataa, joten autoilla ajaminen on siellä kiellettyä. Kuntoiluradalle mahtuu kaikki mukaan!

Pururadan lumipeite vaatii vielä paksuuntumista, ennen viime marraskuun jälkeisiä hiihtokelejä.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät