My-Linda palvelee vimpeliläisiä pitsanystäviä

Kun Mirlinda Maloku noin puolitoista vuotta sitten muutti Vaasasta Vimpeliin, hän kertoo peräti liikuttuneensa niistä lukuisista tervetulotoivotuksista jotka hän sai osakseen.

– Tuntui siltä kuin kaikki olisivat täällä kavereita, Mirlinda sanoo.

MAINOS

Mirlinda muutti Suomeen yhdeksän vuotta sitten. Hän on syntyjään Kosovosta, 180 000 asukkaan kaupungista nimeltä Prizren. Hänen äidinkielensä on albania, mutta hän puhuu myös suomea, englantia, turkkia ja serbiaa.

Erilaisista kokin töistä hänellä on runsaasti kokemusta. Prizrenissä hän työskenteli paikallisessa ravintolassa leipurina. Vaasassa asuessaan Mirlinda paistoi pitsoja paikallisessa pitseriassa, mutta kaipaili aikanaan omaa ravintolaa. Tästä haaveesta seurasi pian muutto Vimpeliin ja paikallisia pitsanystäviä hyvin palveleva ravintola My-Linda avasi ovensa.

Mirlinda Maloku valmistaa pitsan parhaimmillaan 3-4 minuutissa.
Mirlinda Maloku valmistaa pitsan parhaimmillaan 3-4 minuutissa.

Ravintola melkein aina avoinna

Ravintola My-Lindalla on laajat aukioloajat, kuusi päivää viikossa aamupäivästä iltayhdeksään, viikonloppuisin puolesta päivästä iltakymmeneen. Mirlinda työskentelee pääasiassa yksin, mutta toisinaan hänellä on myös apulainen. Maanantaisin ravintola on suljettu ja tuolloin Mirlinda kertoo toisinaan pohtivansa sitä, miksei hän ole töissä. Iloinen kokki toteaakin nauttivana työstään.

Annokset valmistuvat ravintolassa nopeaan tahtiin. Ihanteellisissa olosuhteissa pitsa syntyy Mirlindalta kolmessa tai neljässä minuutissa.

Runsaisiin salaattipöydän valikoimiin kävivät tutustumassa vimpeliläiset Kari ja Maija Rautiainen.

– En pidä siitä että asiakkaat joutuvat odottamaan kauan, hän toteaa ja lisää ettei ole juuri kuullut valituksia.

Valikoimaa löytyy myös pitsojen ulkopuolelta. My-Linda valmistaa annoksia ainakin kebab-lihasta, kanasta ja porsaasta. Ruokalistasta löytyy myös salaatteja ja hampurilaisia.

Mirlinda kertoo että ravintolan sesonkiaikaa ovat viikonloput ja pesäpallo-ottelut. Tuolloin asiakkaita on huomattavasti enemmän. Muutoin arkisin ruokailijoita käy normaalisti. Hän kertoo, että useimmat ottavat pitsat pahvilaatikossa mukaan, mutta monet myös syövät sen paikan päällä. Tiloista löytyy istuimia 24 asiakkaalle kerrallaan.

Mirlinda nauttii olostaan Vimpelissä. Melko pian Vimpeliin muuton jälkeen hän kertoo ihmetelleensä, miksi olikaan asunut niin kauan aikaa Vaasassa. Silti vapaa-aikoinaan hän usein karistaa Vimpelin tomut jaloistaan ja käy tutustumassa muihin paikkakuntiin. Kesäisin hän saattaa vaihtaa valtiota ja käy tervehtimässä Kosovoon jääneitä ystäviään.

Joona Rannisto

MAINOS
Exit mobile version