Tammikraateriin 150 ampujaa viikonloppuna – Mäkelä, Rannisto ja Savola maaotteluun

Mainos[adrotate banner="3"]

Lappajärven vanhalla lukiolla ammutaan alueelliset ilma-asekilpailut tulevana viikonloppuna 23.-24.1. Kyseessä ovat jo kuudennet Lappajärven Ampujien järjestämät isot kilpailut.

Ampujia on tulossa yli maakuntarajojen Karstulasta ja Alavudelta aina Ylivieskaan ja Haapajärvelle asti. Seuran puheenjohtaja Kimmo Latvala odottelee kisoja tyytyväisin mielin.

MAINOS

– Tammikraateriin on tulossa 150 osallistujaa ympäri Pohjanmaata, joten tasokkaat kisat ovat odotettavissa, Latvala uskoo.

Urheiluammuntaan valmentavaan seuraan kuuluu 70 jäsentä, joista suurin osa lapsia ja nuoria.
Urheiluammuntaan valmentavaan seuraan kuuluu 70 jäsentä, joista suurin osa lapsia ja nuoria.

Kymmenen metrin matkalta ammuttavia ilmapistooli- ja ilmakiväärisarjoja kisataan ikäluokittain yli 20 sarjassa. Kisamaksun suorittaneiden kesken arvotaan VM-Carpetin lahjoittama matto. Kisat käydään nonstop-ammuntana liikuntasalissa ja seuran syksyllä valmistuneessa ilma-aseluokassa.

Vaikka kisoissa tullaan ampumaan useita mielenkiintoisia tiukkoja sarjoja, niin varsinainen yleisölaji ammunta ei paikan päällä ole.

– Elektronisia taululaitteita, joista yleisö näkisi heti osuman, meillä ei valitettavasti vielä ole käytössä, Latvala kertoo.

Maaotteluampujia ja sinnikästä nuorisotyötä

Lappajärven Ampujien kirkkaimmat tähdet, Mira Mäkelä, Roni Rannisto ja Esa Savola, ampuvat Viro-Suomi-maaottelussa tulevana viikonloppuna.

Kisoihin riittää seuralta kuitenkin ”kovia tykkejä”, kuten Tammikraaterin viimevuotisia voittoja puolustavat Konsta Aho, Ida Osmonen, Oscar Pakulla ja Liina Viinamäki. Levikkialueen muista seuroista Lehtimäen Ampujista viime vuonna sarjavoittoon ylsivät Martti Haverinen ja Marko Talvitie.

Kisavuoden avanneissa Seinäjoen loppiaisammunnoissa lappajärveläisistä voittivat Joni Nahkala, Mira Mäkelä ja Esa Savola, hopeaa saivat Konsta Aho, Aleksi Heinonen ja Roni Rannisto sekä pronssia Jarkko Rannisto.

Lappajärven Ampujien vuosia jatkunut nuorisotyö tuottaa saavutusten muodossa mainetta ja kunniaa, mutta vähintään yhtä tärkeää on tarjota paikkakunnan lapsille ja nuorille säännöllinen ohjattu harrastus. Esimerkiksi maanantaisissa ampumakoulun harjoituksissa on käynyt jopa 10-15 alle kymmenvuotiasta lasta. Uusia ammunnan aloittelijoita otetaan ampumakouluun jälleen ensi syksynä.

Seurassa on useita aktiivisia harjoitusten vetäjiä, kuten alueellinen nuorisopäällikkö Marko Mäkelä ja kultahippuvalmentajapalkittu Timo Keskilammi. Myös suomenmestaruusmitaleita saavuttaneet nuoret ampujat toimivat esikuvallisesti ampumakoulun ohjaajina.

T. Tyynelä

MAINOS
Edellinen artikkeliKirkkoherraehdokkaiden vaalipaneeli Alajärvellä
Seuraava artikkeliKantatien 63 surkea kunto nostettiin pöydälle Evijärvellä