Alajärvellä, Soinissa ja Vimpelissä pääsee jo hiihtämään ja luistelemaan

Mainos[adrotate banner="3"]

Säiden lauhduttua hiihtokelit alkavat olla parhaimmillaan. Vaikka lunta ei vielä alueellamme kovin paljon ole, on latuja saatu jo auki Lehtimäen Valkealammen ensilumen ladun lisäksi Alajärvelle, Soiniin ja Vimpeliin.´

Ajantasaiset latuinfot löytyvät netistä osoitteesta hiihtoladut.fi, jonka mukaan tänään perjantaina 22.1. Alajärvellä valittavana on esimerkiksi kolme kilometriä Keskustan kuntorata vapaa tyylillä. Jossain kohdissa on vielä hieman maata näkyvissä.

MAINOS

Pikkujärven retkiluistelurata on avattu neljän kilometrin pituisena. Lähtöpaikka on venesatamasta, johon saa autot parkkiin. Pikkujärven perinteinen neljän kilometrin latu on ajettu tänään.

Lehtimäen Valkealammella hiihdettävissä on 1,5 ja kahden kilometrin tykkilumi-latu, perinteinen ja vapaa tyyli. Lisäksi Keskikylän pururadalla on 1,4 kilometrin latu.

Soinissa Lauttosenjärvellä on 1,8 kilometrin perinteinen latu sekä retkiluistelurata. Keskustan pururadalla pääsee hiihtämään kolmen kilometrin lenkin periteisellä ja vapaalla.

Vimpelissä Saarikentältä- Kisarantaan 6,9 kilometrin jokilatu perinteiseen tyyliin on avattu viime viikolla.

Järvilatu 6,9 kilometriä on ajettu tänään latukoneella Vieresniemestä Lypsinmaahan saakka. Hiihtää voi molemmilla tyyleillä ja ajoittain ladulla on jäisiä kohtia, mutta kokonaisuus on hyvä olosuhteisiin nähden.

Muut latupohjat on rullattu keskiviikkona. Ne eivät hiihtokunnossa, vaan tarvitsevat vielä noin kymmenen senttiä lisää lunta.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliHyväntekeväisyys-Stand up -ilta Karstulassa
Seuraava artikkeliKoiria kuolee Suomessa kylmään – tarhakoirien oloissa pahoja puutteita