-0.2 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

VPT-keittiöt valmistaa kalusteet käsityönä

VPT-keittiöt on urakoinut jo pidemmän aikaa keittiökalusteiden parissa. VPT:n perustaja Ilpo Vasalammella on alalta kokemusta kertynyt lähes 40 vuoden ajalta ja yritys on ollut nykyisellä sijallaan jo vuodesta 1982 saakka.

VPT työstää kalusteet 500 neliömetrin toimitiloissa lähellä Vimpelin Ruukin tehtaita.

MAINOS

VPT pyörii tällä hetkellä kolmen hengen voimin. Ilpo Vasalampi työskentelee etupäässä kaupankäynnin ja markkinoinnin puolella ja hänen vaimonsa Lea toimii avustavissa tehtävissä. Viimeisen kuuden vuoden ajan kalusteiden kokoamispuolella on uurastanut Tero Tuohimaa.

Tero Tuohimaa työstämässä kaapinovea VPT:llä.
Tero Tuohimaa työstämässä kaapinovea VPT:llä.

Yrityksen toimialaan sisältyy keittiön suunnittelutyöt, sen valmistaminen alusta lähtien itse ja tarvittaessa asennuskin. Keittiön voi tietenkin asentaa myös itse.

– Asennustaitojen puuttuminen ei kuitenkaan estä keittiön hankkimista, kertoo Ilpo Vasalampi.

VPT valmistaa tai myy myös erillisiä keittiön osia, kuten ovia ja tasoja. Kalusteita tehdään myös WC-tiloihin ja liukuovia esimerkiksi vaatekaappeihin. VPT:n valikoimissa on valinnanvaraa.

– Teemme myös trendikkäitä perinnekeittiöitä, kertoo Vasalampi. Perinnekeittiöt tehdään aidosta puusta ja niiden runko ja liitokset ovat näkyvissä. Vasalampi lisää että ne ovat varsin työläitä tehdä ja niiden hintakin on luonnollisesti korkeampi.

Oviin voi myös valita pinnoitteet ja kuvioinnit valikoimista, jotka sisältävät noin 300 erilaista vaihtoehtoa.

Aikojen muuttumisella ei suurta vaikutusta

Puusepänkoulut käynyt ja itseään kurssittanut Vasalampi on mielestään sopeutunut hyvin alalla aikojen saatossa tapahtuneisiin muutoksiin.

Eräs hänen mielestään merkittävä muutos alalla on ollut CNC-koneiden käyttöönotto. Ne vähensivät yleisesti tehtävän työn määrään. Vasalammen työn määrään ne eivät kuitenkaan juuri vaikuttaneet, sillä talouspuolella on riittänyt tekemistä.

Keittiökaluste-alalla on myös kilpailua. Sen Vasalampi näkee myönteisenä asiana.

– Kilpailu luo painetta kehittyä, muuten sitä jäisi tekemään vain niitä omia asioitaan.

Myyntivalttinaan Vasalampi pitää käytännön ammattitaitoa ja hyvää luottamussuhdetta asiakkaisiin. Hän kertoo, että näitä asioita on vaikea oppia koulusta.

VPT:n markkina-aluetta on pääasiassa lähikunnat, mutta kalusteita myydään kauemmaksikin, jopa ulkomaille asti. Alaa jo nähneenä Vasalampi haluaa myös varoittaa keittiökalusteiden ostajia kiertelevistä keittiökauppiaista, jotka saattavat hänen mukaansa helposti ylihinnoitella palvelut.

– Paikallisilta myyjiltä voisi olla hyvä kysyä tarjousta, ennen kuin suostuu kaupantekoon, kertoo Vasalampi.


Joona Rannisto

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät