14.3 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Evijärven ja Alajärven sijainti hukassa suomalaisilta – Soini ja Kyyjärvi löydetään kartalta paremmin

Soinin ja Kyyjärven asukkaat saavat nyt röyhistellä sillä, että heidän kuntansa sijainti Suomen kartalla on naapureita tunnetumpi.

Nämä alueemme kunnat ovat ylimpinä Kuntaliiton verkkosivuilla pelattavan kuntavisan tilastoissa. Sen sijaan Evijärvi ja Alajärvi osataan sijoittaa kartalle erittäin huonosti. Vaikeimmin löydettävien joukossa Evijärvi on sijalla kymmenen ja Alajärvikin mahtuu 50 vaikeimman kunnan joukkoon.

MAINOS

Levikkialueemme muut kunnat sijoittuvat melko tasaisesti tilastoihin. Kärjessä ovat Kyyjärvi (löydetty keskimäärin 57 kilometrin etäisyydellä) ja Soini (keskietäisyys 64 km).

Seuraavaksi tulevat Karstula (67 km), Veteli (68 km), Vimpeli (70 km), Perho (71 km), Kuortane (72 km) ja Lappajärvi (76 km). Merkittävästi heikoimmin löydetään Evijärven sijainti (103 km). Alueemme kaupungeista Ähtärin sijainti on tunnetumpi (keskietäisyys 83 km) kuin Lapuan (89 km) ja Alajärven (94 km).

Opettavaiset Kuntaliiton pelit aivojumpaksi

Kunnat kartalle-pelissä pelaajat mittaavat osaamistaan Suomen maantiedossa. Tehtävänä on sijoittaa tietokoneen arpomat kunnat oikein Suomen kartalle. Kymmenen sekunnin vastausajan aikana pelaajaa klikkaa Suomen kartalta sitä kohtaa, jossa uskoo kyseisen paikkakunnan sijaitsevan.

Peliä on pelattu yli 400000 kertaa ja keskimäärin yli 300 peliä päivässä. Yksi peliin innostuneista on lappajärveläislähtöinen Marja-Liisa, joka kertoo jääneensä pelin koukkuun heti ensi kokeilusta.

– Minua auttaa menestymään pelissä se, että olen asunut eri puolella Suomea. Kun taas esimerkiksi sellaiselle pelaajalle, joka on asunut ja liikkunut vain Helsingin kupeessa, kuntien sijoittaminen on haasteellisempaa, Marja-Liisa selvittää. Hän on usein saanut kirjoittaa nimimerkkinsä ja asuinkuntansa päivän kahdenkymmenen parhaan pelaajan joukkoon.

Kuntaliiton tuottamat kunta-aiheiset pelit tarjoavat mahdollisuuden tutustua hauskasti kuntiin ja kuntien toimintaan. Kaikki kuntaliiton tarjoamat pelit löytyvät osoitteesta www.virtuualikunta.net.

Verkkosivusto on suunnattu erityisesti yläkoulujen, lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten käyttöön ja yhteiskuntaopin opetuksen tueksi. Sivustolla on julkaistu myös erityisesti nuorille suunnattu kunta-aiheinen tietovisa, jossa pelaaja pääsee mittaamaan kuntatietämyksensä.

Marja-Liisan mukaan kuntavisan parissa viihtyy myös koululaista vanhempi visailija. Hän huomauttaa, että pelitilastoissa esimerkiksi Alajärven tai Evijärven keskietäisyys voi parantua, jos niiden asukkaat pelaavat ja osaavat sijoittaa ne oikealle paikalle kartalla.

Marja-Liisa kannustaa kokeilemaan kuntavisaa, sillä pelaaminen ei maksa mitään ja on sopivaa aivojumppaa iäkkäämmällekin visailijalle.

T. Tyynelä

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät