LähiTapiolan aluejohtaja Leppänen eläkepäiville

Mainos[adrotate banner="3"]

Vakuutusalalla vuodesta 1978 lähtien toiminut Ahti Leppänen on nähnyt alalla tapahtuneet muutokset läheltä. Soinin vakuutusyhdistyksen toimitusjohtajana aloittanut Leppänen toimi aluksi sivutoimisesti päätoimen ollessa Soinin Säästöpankissa luottoesimiehenä.

– Vuonna 1993 pankkihommat jäivät pois ja siirryin päätoimisesti vakuutusalalle. Ensimmäinen päätoiminen pesti oli Suomenselän Lähivakuutuksen korvauspäällikön tehtävät. Korvaustoiminta siirtyi vuonna 1997 Alajärven konttorille, jolloin konttori siirtyi vastuulleni.

MAINOS

– Kotonani Leppäsentiellä oli myös toimisto, jossa hoidin korvaustoimintaa. Näin jatkui, kunnes siirryin vuonna 2008 Suomenselän Lähivakuutusyhdistyksen toimitusjohtajaksi. Viimeisin muutos työuralla oli neljän vuoden takainen Lähivakuutuksen ja Tapiolan yhdistyminen. Siitä lähtien toimin eläkeikään saakka LähiTapiolan aluejohtajana.

– Toimistoni on sijainnut Ähtärissä. Alueeseen on kuulunut Ähtärin lisäksi Alajärven ja Alavuden konttori sekä siihen kuuluva Kuortaneen konttori, kertoo Leppänen.

Muutokset olleet positiivisia

Muutokset ovat kuuluneet vakuutusyhtiöiden arkeen.

– Viimeisin muutos kahden vakuutusyhtiön välillä oli mielestäni positiivinen. Voisi sanoa, että kaksi parempi yhdessä kuin erikseen. Henkilökunnalta uudistukset vaativat jatkuvasti uusia vaatimuksia. Tietojen päivittämisen tarve nopeutuu koko ajan.

– Aluejohtajan tehtäviin on kuulunut alueen toiminnasta ja markkinoinnista vastaaminen. Jatkossa aluejohtajien nimikkeet poistuvat. Organisaatiomuutokset jatkuvat siten, että jatkossa konttorikohtaiset tiimit toimivat varsin itsenäisesti, toteaa Leppänen.

Leppäsen mukaan LähiTapiola on kehittynyt positiivisesti ajan mittaan.

– On ollut mukava nähdä, että yhtiö on mennyt eteenpäin. Tosin asiakkaat ovat tarkkoja taloudestaan taloudellisen tilanteen kiristyessä. Tietyt vakuutukset on kuitenkin pakko hankkia. Itse olen pitänyt ihmisten kanssa työskentelystä.

– Välillä on ollut ikäviä tapauksia esimerkiksi tulipaloissa, mutta työ on silti ollut palkitsevaa, muistelee Leppänen pitkää vakuutusuraansa.

Aika ei käy pitkäksi jatkossa

Viime viikon torstaina Leppänen tarjosi eläkekahvit Ähtärin toimistolla. Perjantaiaamuna ”sheriffiauto” Jari Mäen ohjaamana nouti miehen viimeiseen työpäiväänsä. Positiivisella mielellä mies jää eläkkeelle eikä tekemisen puutetta liene jatkossakaan.

– Metsästäminen ja kalastus ovat olleet aina mieluisia harrastuksia. Omakotitalossa asuminen vaatii polttopuiden tekemistä ja puutarhahommia. Omat lapset ja 18 lastenlasta pitävät virkeänä. Luottamustoimina hoidan Soinin seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtajuutta. Nyt on kuitenkin hyvä, että ei tarvitse aina katsoa kelloa, naurahti Ahti Leppänen.


Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliLämmitätkö autoa henkesi uhalla? – Loskassa lojuu vaara!
Seuraava artikkeliSuuri seikkailu nelivetoisella maaliin – Hautamäki menetti otteen kolmostilasta