Lämmitätkö autoa henkesi uhalla? – Loskassa lojuu vaara!

Mainos[adrotate banner="3"]

Pihan kosteat olosuhteet lisäävät sähköiskun vaaraa etenkin, jos auton lämmittämiseen käytetään vaurioitunutta tai sisäkäyttöön tarkoitettua jatkojohtoa, muistuttaa sähköistysalan yhteinen Löydä sähkömies -palvelu.

Paras keino varmistaa oma ja muiden pihalla liikkuvien turvallisuus on asennuttaa turvallinen pistorasia maadoituksineen ja ajastimineen auton lämmitystä varten.

MAINOS

Liian usein näkee loskassa lojuvan jatkojohdon, joka on pahimmillaan jäänyt jännitteelliseksi auton lähdettyä. Johto tuleekin poistuttaessa irrottaa pistorasiasta ja kotelon kansi lukita, jotta lapset ja lemmikki- tai muut pihapiirissä liikkuvat eläimet eivät pääse siihen käsiksi.

Erityisesti sisälämmitintä käytettäessä johto kuormittuu ja jopa kuumenee. Siksi kannattaa aika ajoin tarkastaa, että pistotulpan päät ovat suorat eikä osissa ole tummumia tai sulamisen merkkejä. Kaapelin on oltava ehjä ja molempien päiden puhtaita.

Muutkin pihan ulkojatkojohdot tulee aina käytön jälkeen irrottaa pistorasiasta. Normaalikäytössä ja olosuhteissa vaara on pieni, mutta loskakeli ja mahdolliset vialliset johdot ovat vaaraksi niin lapsille kuin lemmikeille.

Toimivuus ja turvallisuus on helppo varmistaa kutsumalla paikalle ammattitaitoinen sähkömies.

MAINOS
Edellinen artikkeliJärviseudun ammatti-instituutissa merkonomiopiskelijat Mestarimyyjäkoulutuksessa
Seuraava artikkeliLähiTapiolan aluejohtaja Leppänen eläkepäiville