Alajärven yhteistyö Ankkurien kanssa jatkuu

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven kaupungin ja Alajärven Ankkurit ry:n pesäpallojaoston välillä on ollut vuosia erilaisia yhteistyön muotoja. Edellinen yhteistyösopimus on ollut voimassa kaudella 2015 siten, että tuki oli 8000 euroa.

ankkuri

Alajärven Ankkurit ry:n pesäpallojaosto on esittänyt kirjeellään Alajärven kaupungille yhteistyön jatkamista.

MAINOS

Perusteluissa todetaan, että missä tahansa Suomessa liikutaankin ja keskustelun aihe on Alajärvi, kääntyy puhe useimmiten nopeasti Alajärven tunnetuimpaan brändiin, Alajärven Ankkureihin.

Perinteikäs Alajärven Ankkurit lähtee tulevaan kauteen vahvuuksiinsa luottaen. Laadukkaan juniorityön tuottama nuori pelaajarunko on taas vuoden kokeneempi ja matka kohti Suomen huippua jatkuu.

Viime kaudella televisioitiin peräti viisi Ankkureiden Superpesisottelua suorana lähetyksenä ja Ankkureiden otteluita koti- ja vierasotteluissa on seurannut n. 50000 katsojaa. Ankkureiden suosituilla kotisivuilla käy yli 400000 vierailijaa vuodessa.

Ankkureiden pesäpallojaosto maksaa alajärveläisille pelaajille, valmentajille ja työntekijöille kunnallisveron alaisia palkkoja 120000 euroa vuonna 2016 sekä maksaa kaupungille urheiluhallin käyttömaksuja arvioilta 4500 euroa. Ankkureiden Superpesistoiminnan vuosittaiset ostot alajärveläisistä yrityksistä ovat n. 50000 euroa.

Yhteistyösopimuksella kaupunki saa kaikkien pelaajien pelipaitojen selkämainoksen, kentänlaitamainoksen, kaksi superpesispelaajaa tai pelinjohtajaa markkinointitehtäviin messuille/tapahtumiin työpäivän ajaksi, otteluisännyyden, nimen otteluilmoituksiin, avausheiton ja palkintojen jaon, logon otteluilmoituksiin ja kaupungin mainoslinkin Ankkureiden kotisivuille.

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan Alajärven Ankkurit ry:n pesäpallojaoston esityksen yhteistyösopimuksesta vuodelle 2016. Kaupunki maksaa Ankkureille yhteistyösopimuksesta 8000 euroa.

Anniskelua puolletaan

Kaupunginhallitus päättää lisäksi antaa maanomistajan suostumuksen mietojen alkoholijuomien anniskeluluvan myöntämiselle Kitron Stadionin kutsuvierasaitioihin sekä kolmospuolen katsomon päätyyn sekä ns. vanhan katsomon alueelle vuosille 2016–2019.

Alajärven Ankkureiden ja Midnight Oil Oy:n yhteistyösopimuksella Midnight Oil Oy on harjoittanut kausilla 2012–2015 mietojen anniskelujuomien tarjoilua em. alueilla.

Ankkureiden ja heidän yhteistyökumppaneidensa kokemukset ovat olleet pelkästään positiivisia, eikä minkäänlaisia järjestyshäiriöitä tai muita ongelmia anniskelualueilla ole esiintynyt kaudella. Anniskeluoikeudet ovat nykyään lähes kaikissa pääsarjatason urheilutapahtumissa.

Tästä syystä Ankkurit haki kaupungilta kiinteistön omistajan suostumusta alkoholijuomien anniskeluluvan myöntämiseksi vuosille 2016–2019.

Anniskeluluvat haetaan aluehallintovirastolta ja myynnistä lupaehtojen mukaisesti vastaa ammattitaitoinen henkilöstö. Lupaviranomaisena asiassa toimii Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliJärvi-Pohjanmaan lapsiperheet mukaan tutkimushankkeeseen
Seuraava artikkeliSoinin nuopparilla monenlaista toimintaa