14.3 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Lauluryhmä Valo konsertoi Peltokankaalla ystävänpäivänä

Perholainen neljän naisen muodostama lauluryhmä Valo esiintyy Peltokankaan työväentalolla ystävänpäivän iltana 14.2. kello 19. ”Valoa ikkunassa” on ryhmän ensimmäinen itse järjestetty konsertti.

Illan aikana kuullaan jo konsertin nimestäkin päätellen Laila Kinnusta, mutta myös muuta vanhaa iskelmää, kansanlauluja sekä uudempaa 2000-luvun musiikkia, kuten Suvi Teräsniskaa ja Pauli Hanhiniemeä.

MAINOS

Eija Ilvesaho, Johanna Kivelä, Katja Anisimaa ja Niina Elgland ovat esiintyneet yhdessä pian viisi vuotta. Lauluryhmä Valo tunnetaan pääasiassa Perhon seurakunnan kuorona, joka esiintyy paljon hengellisissä tilaisuuksissa. Konsertissa tulee nyt kuitenkin esiin myös ryhmän toinen puoli, joka esittää kevyempää musiikkia.

Ryhmä on tullut tutuksi perholaisille myös erilaisista juhlista ja konserteista. Lisäksi se on esiintynyt myös Vetelissä. Se on käynyt laulamassa myös vanhainkodilla vanhusten iloksi sekä kirjaston hyväntekeväisyyskonsertissa. Omaa konserttia ei kuitenkaan ole vielä aiemmin pidetty.

– Ihmiset kyselivät miksi me ei pidetä konserttia, he odottivat jo jouluna konserttia kovasti. Ajateltiin, että nyt ystävänpäivänä voisi olla sellainen, Niina Elgland kertoo. Ryhmä on itsekin kokenut, että kaikille niille lauluille, joita haluttaisiin laulaa, ei ole löytynyt vielä sopivaa tilaisuutta missä niitä esittää. Myöskin Peltokankaan työväentalo nähtiin erittäin hyväksi esiintymispaikaksi. Konserttipaikalle mahtuu noin 200 kuulijaa.

Konserttiin on valittu kappaleita, jotka jokainen esiintyjä kokee mieleiseksi laulaa. Esiintymiskappaleet on valittu yksimielisesti. Ryhmä on harjoitellut konserttia varten kaksi kertaa viikossa jo pitkään. Pääasiassa kaksiäänisesti laulava ryhmä kertoo, että jos laulussa ei ole toista ääntä, se kehitetään.

Luovuus tulee esiin myös siinä, että kappale ei aina välttämättä mene aina siten, miten se nuoteissa menee, vaan soveltaminen sopii ryhmän tapaan harjoitella ja esiintyä. Ryhmällä on konsertissa kaksi säestäjää, kitaristit Joni Peltokangas ja Petro Elgland.

Naiset kertovat, että he ovat pääasiassa itse oppineita, ainoastaan Ilvesaho on nyt käynyt yksinlaulutunneilla. Ryhmä onkin aikanaan saanut alkunsa siitä, että he lauloivat paljon karaokea erilaisilla porukoilla. Seurakunnan kanttorille oli vinkattu, että nämä naiset osaavat laulaa.

Siitä lähtien he ovatkin harjoitelleet kanttori Arto Harjun kanssa sekä esiintyneet seurakunnan tilaisuuksissa. Valon erinomainen ryhmädynamiikka ja naisten yhteinen huumorintaju tulee esille heidän välisestään leikinlaskusta. On kuulemattakin selvää, että naisten kemiat toimivat hyvin yhteen yhdessä esiintyessä.

Kappaleet harjoitellaan yleensä eri tilaisuuksien luonteen mukaan. Lauluryhmä Valoa voi pyytää esiintymään eri tilaisuuksiin ottamalla johon kuhun heistä yhteyttä. Konsertin toivotaankin osoittavan, että ryhmä on monipuolinen ja se toivoo tulevansa tutuksi ihmisille myös Perhon ulkopuolella.

Konsertti kestää noin puolitoista tuntia, minkä lisäksi välissä on kahvitauko. Kymmenen euron hintaiseen lippuun sisältyy kahvi ja ystävänpäiväleivos. Lipunmyynti aloitetaan kello 18.

Jaana Koivukoski

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät