Kantatie 63 heikkoon kuntoon liittyvä lausunto luovutettiin ministeriölle

Mainos[adrotate banner="3"]

Kantatien 63 merkittävään parantamiseen tähtäävä lausunto luovutettiin liikenne- ja viestintäministeriölle eilen torstaina 4.2.

Lausuntoa olivat luovuttamassa kaupunginjohtaja Markku Lumio Kauhavalta, Keski-Pohjanmaan maakuntajohtaja Jukka Ylikarjula ja kansanedustaja Mika Lintilä sekä kunnanjohtaja Teemu Kejonen, hallituksen puheenjohtaja Terhi Kultalahti ja valtuuston puheenjohtaja Juha Alkio Evijärveltä.

MAINOS

Lausunnon otti vastaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin valtiosihteeri Jari Partanen, joka toimitti lausunnon liitteineen ja kommentteineen edelleen ministerille.

Lausunnon allekirjoitti kaikkiaan kahdeksan kuntajohtajaa (Evijärvi, Kauhava, Kaustinen, Kruunupyy, Lappajärvi, Sievi, Toholampi ja Ylivieska) sekä Etelä-Pohjanmaan liiton, Pohjanmaan liiton ja Keski-Pohjanmaan liiton johtajat.

Liitteenä lausunnossa oli kantatie 63:een liittyvää taustatietoa ja kuvamateriaalia sekä yritysten ja elinkeinoelämän lausuntoja ja kannanottoja.

Kantatien 63 heikko kunto ja turvallisuus välillä Evijärvi-Kaustinen ovat kaikkien allekirjoittaneiden ja lausumansa antaneiden yhteinen huoli. Tiellä kulkee suuri määrä henkilö- ja tavaraliikennettä. Liikennemäärät ovat jatkuvassa kasvussa. Liikennemääriin sekä tien suureen alueelliseen ja valtakunnalliseen merkitykseen nähden se ei ole riittävän hyvässä ja turvallisessa kunnossa.

Lausunnossa korostettiin, että kantatie 63 on kaikille tärkeä liikenneväylä alueellisesti ja valtakunnallisesti. Kantatien kunnon ja turvallisuuden parantaminen nopeuttaa yhteyksiä ja liikennettä sekä lisää turvallisuutta. Nämä puolestaan luovat merkittävästi positiivisia seurannaisvaikutuksia.

Kantatien 63 kunnon ja liikenneturvallisuuden parantamiseksi on toimittava aktiivisesti. Tie ei ole kantatietasoinen kyseisellä välillä, tien kunnossa ja turvallisuudessa on paljon parantamisen varaa. Kantatie 63 on parannettava kantatietasoiseksi yhteydeksi lähitulevaisuudessa.

Lausunnon keskeisenä tavoitteena oli viedä kuntien, maakuntien ja elinkeinoelämän viesti ministeriöön siitä, että tien kunnon merkittävään parantamiseen tulee panostaa ja varata siihen riittävät taloudelliset resurssit, että tien merkittävä parannus saadaan toteutettua.

MAINOS
Edellinen artikkeliTalviloma täynnä tapahtumia Alajärvellä
Seuraava artikkeliLauluryhmä Valo konsertoi Peltokankaalla ystävänpäivänä