Talviloma täynnä tapahtumia Alajärvellä

Mainos[adrotate banner="3"]

Keskitalven aika ja etenkin koulujen talvilomien viikko helmi-maaliskuun vaihteessa on täynnä toimintaa Alajärvellä.

Jo huomenna lauantaina 6.2. vuorossa on Retkiluistelu ja Yhdessä Hiihtäen -päivä, jossa kello 12-15 välisenä aikana keskuspaikkana toimii Alajärven venesatama. Ohjelmassa on retkiluistelua neljän kilometrin mittaisella radalla, hiihtoladut löytyvät niin ikään järveltä ja niitä on erimittaisia. Tarjolla on myös lämmintä mehua ja nuotiolla voi paistaa vaikka makkaraa.

MAINOS

Tapahtuman järjestävät Alajärven Latu ja Alajärven liikuntapalvelut.
Varsinaisella talvilomaviikolla, joka on viikko 9, luvassa on etenkin nuorille ja lapsille sekä koko perheelle suunnattua toimintaa.

Vapaa-aikaohjaaja Oskari Viitakangas, Alajärven 4H -yhdistyksen puheenjohtaja Aana Vainio ja vs. museolehtori Aino Mäntyvaara Nelimarkka-museolta kertovat, että viikko käynnistyy reippaasti heti maanantaina 29.2. koko perheen riehapäivällä Lehtimäen Suokonmäellä kello 12-14.

Tapahtuma oli viime vuonna todella suosittu, mutta sitä edellisenä talvena se jouduttiin lumen puutteessa perumaan. Nyt toiveet ovat korkealla, että hauskaa riehapäivää päästään viettämään hyvässä talvisäässä!

Riehapäivässä riittää mukavaa puuhaa koko perheelle. tarjolla on mm. makkaran paistoa, kahvitarjoilua, lämmintä mehua, lumikenkäilyä, Järviseudun Kennelkerhon puolesta paikalla on ainakin rapsuteltavia koiria sekä mukaansa tempaava lajiesittely. Liikunnanohjaaja Janne Kujala vetää lapsille myös moottorikelkkailua!

Luonnollisesti tapahtumassa on luvassa myös mäenlaskua, sillä Suokonmäelle syntyy huimat liukumäet Mika Hovisen tekeminä, niitä kannattaa lähteä laskemaan kauempaakin! Tapahtuman järjestelyistä vastaa Kennelkerho ja Järvi-Pohjanmaan vapaa-aikapalvelut.

Lasten ja nuorten talvista kirjastopäivää vietetään tiistaina 1.3. kello 16-18. Tapahtuman järjestää kaupunginkirjasto yhdessä Alajärven 4H:n ja nuorisopalvelujen kanssa. Luvassa on kasvomaalausta, kirjaseikkailua sekä shakin lautapeliturnausta. Voittajille on luvassa palkinto!

Keskiviikkona 2.3. viiletetään lujaa luistimilla, kun JPK sekä Alajärven nuoriso- ja liikuntapalvelut järjestävät jäähallilla jääpalloturnauksen 7-13 -vuotiaille junnuille!

Tapahtuma-aika on kello 9-15 ja mukaan mahtuu seitsemän joukkuetta. Ottelun pituus on 20 minuuttia ja pelit pelataan kolme vastaan kolme otteluissa. Hinta on yhtä pelaajaa kohti kolme euroa ja lisenssipelaajalta viisi euroa.

Turnauspaikalla on myös kioski ja säät eivät tähän tapahtumaan vaikuta, koska se pelataan sisällä jäähallissa!

Torstaina 3.3. lapset ja nuoret kokoontuvat Nelimarkka -museon Villa Väinölään, jossa luvassa on mm. grafiikan työpaja sisätiloissa ja ulkona sään niin salliessa on Salainen Talvipuutarha -työpaja sisäpihalla.

Ulkosalla rakennetaan jäästä talvinen kasvihuone kukkineen. Kukkia tapahtumaan sponsoroivat paikalliset kukkakaupat Laukkonen, Helmi ja Kimppu-Kiva.

Alajärven nuorisotilat palvelevat talvilomaviikolla tiistaina 1.3. kello 15-20, jolloin Nuorisovintillä syödään tortilloja ja selvitellään kesätyöpaikkojen hakemuksia.

Sen lisäksi ohjelmassa on mm. tietovisa sekä elokuva. Paikalla on valvojat ja Etsivä nuorisotyö.

Perjantaina 4.3. on yönuoppari kello 18-00. Ohjelmassa on 8-pallon biljarditurnaus A ja B -lohkoineen. A -lohkon voittajalle luvassa on sadan ja B -lohkon 30 euron palkinto. Lisäksi katsellaan kaksi elokuvaa ja pidetään NHL16 -turnaus.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärven lukiolaiset väittelyfinaalissa
Seuraava artikkeliKantatie 63 heikkoon kuntoon liittyvä lausunto luovutettiin ministeriölle