Väinönpäivän seminaarissa aiheena perinnetyö ja rakentaminen

Mainos[adrotate banner="3"]

Kotiseutuneuvos Väinö Tuomaalan juhlavuosi käynnistyy Väinön päivän iltana 17.2. Evijärven koulukeskuksessa pidettävällä seminaarilla. Iltakuudelta alkavassa seminaarissa pohditaan kulttuuriperinnön merkitystä 2000-luvun suomalaiselle maaseudulle.

Seminaarissa alustavat kehittämissuunnittelija Tuija Ahola Etelä-Pohjanmaan liitosta ja tohtorikoulutettava Matti Mäkelä Helsingin yliopiston Ruralia-instituutista.

MAINOS

Tuija Ahola tuntee Väinö Tuomaalan elämäntyön merkityksen niin paikallisella kuin maakunnallisellakin tasolla. Tuomaala perusti nimeään kantavan museon ja maakuntasihteerinä toimiessaan hän oli perustamassa useimpia maakunnan pitäjäseuroja. Sananparsien ja tarinaperinteen kerääjänä hän on lähes Samuli Paulaharjun vertainen.

Matti Mäkelä on toiminut pohjalaistalohankkeiden projektipäällikkönä ja on nykyään Ruralia-instituutissa tohtorikoulutettavana tehden väitöskirjaa pohjalaistaloista.

Mäkelän alustus liikkuu perinteisen pohjalaisen rakennusperinteen maailmassa ja periaatteissa. Otetaan esimerkkejä Pohjanmaan rikkaista paikalliskulttuureista, joiden tallentajana Väinö Tuomaala oli korvaamaton.

Seminaarissa kuullaan on myös Väinö Tuomaalan suvun ja museosäätiön puheenvuorot. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki kotiseutu- ja perinnetyöstä kiinnostuneet.

Tarjoilun vuoksi toivotaan ilmoittautumisia, lisätietoa kotisivulla vainontalo.blogspot.fi. Sivulta löytyy koko juhlavuoden ohjelma, joka sisältää muun muassa perinnekursseja, näyttelyjä ja teatteria.

Lue laajemmin aiheesta torstain 11.2. lehdestä!

MAINOS
Edellinen artikkeliPuskurissa roikkuminen ärsyttää
Seuraava artikkeliLehtimäellä ja Soinissa luvassa kaiken kansan hiihtoviikonloppu