-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Lehtimäellä ja Soinissa luvassa kaiken kansan hiihtoviikonloppu

Hiihtoa on nyt luvassa kaikille hiihdon ystäville ja matkan voi valita lyhyestä pitkään. Lauantaina 13.2. suksitellaan nimittäin Soini-hiihto ja heti perään sunnuntaina 14.2. Lehtimäki-hiihto ja mukaan laduille ovat tervetulleita ihan kaikki, asuinkunnasta, iästä ja kuntotasosta riippumatta!

Soini-hiihto toteutuu perinteisenä Motti-Milian hiihtona, mikäli säät ovat suotuisat ja lisää lunta saadaan vielä reippaasti. Todennäköisemmin kuitenkin lauantaina ei Motti-Milian lenkillä hiihdellä.

MAINOS

Liikuntapaikkojen hoitaja Veikko Väliaho kertoo, että hiihtotapahtumassa on varmasti käytössä pururadan latu ja ladut Yhteistalolta Lauttoselle. Lauttosella järvilatua on pari kilometriä, mutta luistelubaana ei enää ole käytössä jäälle nousseen veden vuoksi.

Hiihtää voi niin vapaalla kuin perinteiselläkin tyylillä ja hyväkuntoista latua on tarjolla vähintään kymmenisen kilometriä.

Jos lunta saadaan lisää ja Motti-Milijan lenkki kuntoon, on tarjolla silloin 18 kilometrin lisälatu.

Liikunnanohjaaja Janne Kujala kertoo, että tapahtumapäivänä kello 11-15 lähtöpaikalla Yhteistalolla on tarjolla ilmainen mehutarjoilu ja mahdollisuus osallistua arvontaan. Mikäli Motti-Milijan kämpälle saadaan latu, siellä on mehun lisäksi ostettavissa kahvia ja muuta purtavaa Mäkelänkylän maa- ja kotitalousseuran toimesta.

Tapahtumaan on vapaa osanotto jokaisella ja hiihtomatkan voi jokainen vapaasti valita.

Heti perään sunnuntaina hiihdetään Lehtimäki-hiihto. Liikuntapaikkojen hoitaja Mika Hovinen kertoo, että Lehtimäellä hiihtobaanaa on valmiina jo noin 50 kilometriä, eli päivän aikana on mahdollisuus hiihtää usealla eri reitillä niin vapaalla kuin perinteiselläkin tyylillä.

Hovisen mukaan hiihtokunnossa ovat kaikki muut Lehtimäen ladut paitsi järvilatu Suninsalmelle ja sekin pyritään saamaan sunnuntaiksi kuntoon.

Valkealammen alueella voi hiihtää 1,4, kolmen, 5,4 ja kuuden kilometrin laduilla sekä kahden kilometrin kotalenkin. Keskikylän pururadalla tarjolla on 1,4 ja 3,4 kilometrin ladut. Välilatu Keskikylä-Kirkonkylä- Valkealampi on avoinna yhdeksän kilometrin mittaisena ja jäälatu Keskikylän pururata-Suninsalmi- Mustaniemi kuuden kilometrin mittaisena avataan jos lumitilanne sallii ja merkitään selvästi, onko reitti hiihdettävissä vai ei.

Mehua on Lehtimäellä tarjolla kello 11-15 välisenä aikana Kirkonkylän entisellä painikämpällä, jossa mehupistettä pitää Kirkonkylän nuorisoseura/kyläyhdistys. Muut mehupisteet on ns. ”kylmäasemia”, mutta Kirkonkylällä pääsee myös sisätiloihin. Mehupisteitä on myös Keskikylän pururadalla ja Valkealammella. Jos latu Suninsalmelle saadaan auki, mehua on tarjolla myös siellä.

Mehuasemilla voi täyttää osanottokortin, jolla osallistuu arvontaan. Tapahtumassa ei ole osanottomaksua.

– Toivottavasti kaiken ikäiset ja kuntoiset hiihtäjät lähtevät mukaan tähän viikonloppuun, Janne Kujala toivoo. – Ja kannattaa tulla kauempaakin, sillä on mukava välillä käydä hiihtelemässä muitakin, kuin omia tuttuja latuja.

Tapahtumat järjestää Järvi-Pohjanmaan vapaa-aikatoimi. Viime vuonna Soinin hiihdossa oli 123 osanottajaa hienossa talvisäässä, kun taas Lehtimäellä erittäin kurjassa tuiskussa hiihteli 50 hiihtäjää. Tällä kertaa molempiin tapahtumiin on tilattu otolliset kelit.

Tuula Jokiaho

Päivitys 9.2.2016 klo 10.47

Kuluneen viikon sään vuoksi järviladut eivät ole käytössä tapahtumassa ja Soinissa Motti-Milian lenkille ei tulla pääsemään.
Tarkasta ajantasainen latutieto osoitteesta http://www.hiihtoladut.fi/ !

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät