Alueen teille korjausrahaa – Evijärvi – Ina korjataan ja perusparannetaan

Mainos[adrotate banner="3"]

Kevään hallitusneuvotteluissa sovittiin, että teitä ja rautateitä korjataan ja perusparannetaan hallituskauden aikana 600 miljoonalla eurolla. Korjauskohteet julkaistiin perjantaina.

Järviseudun seutukunnalle rahaa tuli kohtalaisesti. Kansanedustaja Reijo Hongisto toteaa, että enemmänkin olisimme toki ottaneet, mutta näihin summiin pitää toistaiseksi tyytyä.

MAINOS

Räyrinki – Patama välin uudelleen päällystäminen sai 460000 euroa.

KT 63 välillä Evijärvi – Ina perusparannetaan kestämään vilkas raskasliikenne kunnostamalla tien päällystelaji ja leveys liikenteen edellyttämälle tasolle. Töihin on varattu 3,6 miljoonaa euroa.

– Olen erityisen tyytyväinen vilkkaana kauttakulkutienä käytettyn Vimpeli – Veteli tien uudelleen päällystämiseen välillä Räyrinki – Patana. Tie on erikoinen, koska se on jaettu peräti kolmeen hoitoalueeseen, joista nyt korjataan keskimmäistä osiota.

– Molemmat päät, Vimpelin ja Vetelin puoleiset, ovat korkeammassa hoitoluokassa kun keskellä oleva väli Räyrinki – Patana. Nyt kun keskikohtakin saadaan kuntoon, on etelästä tulevien autoilijoiden turvallisempaa matkustaa pohjoiseen. Toki tie lisää myös alueen tienkäyttäjien turvallisuutta, Hongisto sanoo.

– Myös KT 63 välillä Evijärvi – Ina korjataan ja perusparannetaan. Korjaussuunnitelma on tehty vain tuolle välille, joten laitetaan ensin se väli kuntoon ja kun korjaussuunnitelma on loppuosalle valmis, niin yritetään vääntää rahaa myös loppuosuudelle.

– Olen esittänyt useaan kertaan kiertoliittymää KT 68/63 risteykseen ja toivoa sopii, että nyt myös se saadaan aikaan, Hongisto sanoo.

MAINOS
Edellinen artikkeliLehtimäellä ja Soinissa luvassa kaiken kansan hiihtoviikonloppu
Seuraava artikkeliKiekkokoulussa luistin kulkee ja verkot heiluu