0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Teitä kunnostetaan tänä vuonna Soinissa korjausvelkahankkeina

Hallituksen kärkihankkeisiin kuuluva infran korjausvelan pienentäminen käynnistyy ensi kesänä.

Etelä-Pohjanmaan Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksella on vuosina 2016 – 2018 käytettävissä korjausvelkarahaa yhteensä noin 27 miljoonaa euroa. Vuonna 2016 käytettävissä on noin kuusi miljoonaa.

MAINOS

Ensimmäisenä vuonna korjausvelkarahaa käytetään pääasiassa päällysteiden kunnon kohentamiseen. Vuosina 2017 ja 2018 tehdään loput hankkeet, jotka vaativat pidemmän valmisteluajan ja enemmän rahoitusta.

Tänä vuonna Äänekosken tehtaan puunhankinnan takia päällystetään maantie 697 Seinäjoki – Karstula välillä Soini – Keski-Suomen maakunnan raja. Samasta syystä myös maantie 7140 Soini – Saarinen välillä Soini – Halla-ahontie.

Muualla maakunnassa maantie 687 päällystetään välillä Jurva – Teuva sekä Karijoella välillä Alakylä – Ohrikylä.

Maantie 747 Ytteresse – Åsbacka päällystetään kokonaisuudessaan Pedersöressä ja Kruunupyyssä.

Maantie 7054 Alavuden asema – Tuuri rakenne parannetaan. Maantie 7060 saa uuden päällysteen välillä Töysä – Hakomäki. Kantatie 44 parannetaan ja päällystetään Kauhajoella välillä Satakunnan maakunnan raja – Rahikka.

Lisäksi parannetaan soratienä maantie 17303 välillä Niinimaa – Hynnilä Alavudella ja Kuortaneella.

Vuonna 2016 kunnostetaan korjausvelkarahalla maanteitä yhteensä noin 150 kilometriä.

Korjausvelkahankkeiden lisäksi maanteitä päällystetään normaalirahoituksella Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella noin 250 kilometriä kuluvana vuonna (336 km vuonna 2015). Pienenemä johtuu siitä, että korjausvelkarahojen ansiosta voidaan käyttää paksumpia ja kestävämpiä päällysteitä siellä, missä päällystetään.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät