-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Oma Säästöpankki jatkoi vahvistumistaan

Suomen suurin säästöpankki jatkoi vahvistumistaan vuonna 2015. – Saavutimme tavoitteemme ja kirjoitimme uusiksi suomalaista pankkihistoriaa, kertoo toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi.

– Vuonna 2015 toimintamme jatkui vakaalla ja tuloksekkaalla uralla. Onnistuneesti toteutettujen rakennejärjestelyjen johdosta Oma Säästöpankki on jatkanut kasvuaan ja osoittautunut erittäin toimivaksi ratkaisuksi. Asiakkaamme arvostavat itsenäistä ja paikallista toimintatapaa.

MAINOS

Liiketoiminnan kasvu ja tulos saavuttivat tilikaudelle 2015 asetetut tavoitteet. Liikevoittoa kertyi 19,6 miljoonaa euroa, kasvua edellisvuodesta oli lähes neljä prosenttia. Tehokas operatiivinen toiminta sekä lujat asiakassuhteet mahdollistivat kannattavan liiketoiminnan myös taloudellisesti haastavina aikoina. Pankin tase kasvoi vuoden aikana miltei 20 prosenttia ollen vuoden lopussa 1 934,7 miljoonaa euroa. Taseen kasvu perustui orgaaniseen kasvuun ja rakennejärjestelyihin.

– Tilikauden aikana yhtiömuotoa päätettiin vaihtaa osakeyhtiöstä julkiseksi osakeyhtiöksi, mikä mahdollistaa muun muassa toimivat jälkimarkkinat pankin liikkeeseen laskemille joukkovelkakirjalainoille.

Taseen loppusumma oli 1,93 miljardia euroa, liikevoitto 19,6 miljoonaa euroa, henkilökunta 252 henkeä ja konttoriverkosto 45 täyden palvelun pankkikonttoria.

– Ensimmäistä kertaa Suomen pankkihistoriassa raja-aita osuuspankki- ja säästöpankkiaatteen välillä ylitettiin vapaaehtoisesti, kun Joroisten Osuuspankki ja Pyhäselän Paikallisosuuspankki luovuttivat liiketoimintansa Oma Säästöpankki Oyj:lle. Samassa yhteydessä Joroisten Oma Osuuskunta ja Pyhäselän Oma Osuuskunta liittyivät Oma Säästöpankki Oyj:n omistajien joukkoon.

– Järjestelyn johdosta Oma Säästöpankkiin liittyi kannattavaa, hyvin hoidettua pankkiliiketoimintaa vahvasti pääomitettuna, joten kasvavat volyymit eivät rasita pankin vakavaraisuutta, Sydänlammi sanoo.

– Haluamme olla asiakkaillemme lähellä ja läsnä myös digitaalisesti. Sähköisen asiakaspalvelun kehittämisessä otimme merkittäviä askelia vuoden aikana. Tärkeimpiä olivat OmaMobiili-sovelluksen lanseeraus sekä verkkosivuilla oleva Oma Säästöpankin chat, jossa verkkoasioija voi keskustella palveluneuvojan kanssa reaaliajassa. OmaMobiili on verkkopankin helppokäyttöinen mobiilisovellus. Palvelu oli odotettu ja se otettiin hyvin vastaan.

Vaikka ajat ovat taloudellisesti haastavat ja pankkeihin kohdistuva kiristyvä säätely aiheuttaa harmaita hiuksia, on Oma Säästöpankin toiminta vahvalla pohjalla.

– Asiakasmäärämme oli tilikauden päättyessä lähes 125600. Vuoden 2015 lopussa konttoreita on yhteensä 45. Oma Säästöpankin toimialue laajeni Etelä-Karjalan, Kymenlaakson, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pirkanmaan, Hämeen ja Satakunnan alueilta myös Pohjois-Karjalaan.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät