1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Lisää naisenergiaa Paavolantorin yrittäjien joukkoon

Alajärven keskustassa sijaitsevalla rakennustyömaalla, Paavolantorilla, käy positiivinen kuhina kun uusiin tiloihin muuttavat yrittäjät käyvät mittomassa ja suunnittelemassa liiketilojaan. Paavolantorille tulee remontin jälkeen liiketiloille tarkoitettua neliöpinta-alaa yhteensä 3500m2, josta 500m2:n kokoinen tila on vielä neuvottelun alla.

Paavolantorista odotetaan muodostuvan seudun monipuolisin liikekeskus. Tänään maanantaina julkistettiin kaksi tiloihin muuttavaa alajärveläistä yritystä, Kauneusstudio Ilme, Kello ja Kulta Hippu, sekä yksi Paavolantorilla jo sijaitseva, mutta tilojaan merkittävästi laajentava yritys, FitFactory.

MAINOS

Vetovoimatekijänä Kello ja Kulta Hipun yrittäjä Annukka Raatikainen kokee, että sijainti on logistisesti parempi ja asiakkaille on tarjota parkkitilaa enemmän. Hänen liiketilansa kasvavat muuton myötä noin 27 neliömetrillä.

-Olen tehnyt aiemmin korjaus –ja tilaustyöt eri osoitteessa, mutta uusiin liiketiloihin tulee nyt toiminnallinen pajatila, joka on tärkeä juttu työntekemisen kannalta. Paja tulee sijaitsemaan näyteikkunan vieressä, joten pajalla tapahtuvaa toimintaa pääsee seuraamaan ikkunasta käsin. Pientä fiksausta tulee olemaan myös sisustuksessa ja tuotevalikoimassa. Yleisilme muuttuu merkittävästi ja samalla koko brändi uudistetaan logoa sekä verkkosivuja myöten, Raatikainen kertoo.

Myös Kauneusstudio Ilmeen yrittäjän tilat kasvavat. Aiemmin noin 10m2 liiketilassa työskennellyt Katriina Kantanen toteaa, että neljän vuoden yrittäjyyden jälkeen tilaa alkaa kaivata enemmän. Uuden tilan koko on kolminkertainen.

-Tuntuu, että liikekeskuksessa on jo nyt mukava fiilis yrittäjien kesken ja varmasti tulee olemaan jatkossakin. Se on ehdottomasti yksi vetovoimatekijä. Odotan innolla yhteisiä kampanjoita ja yhteistyökuvioita muiden yrittäjien kanssa, Kantanen kertoo tunnelmistaan.

FitFactoryn suosio on yllättänyt yrittäjä Tuija Silver-Lagerin positiivisesti ja hänellä onkin kovasti suunnitelmia uusiin, entistä ehompiin tiloihin.

-Alussa etsin tilaa pelkästään ryhmäliikuntatunneille. En jaksanut raahata kahvakuulia koko ajan auton perässä paikasta toiseen ja halusin vain tilan, jossa tunteja voisi vetää. En osannut arvata että FitFactorysta kasvaisi tällainen liikuntakeskus! Tällä hetkellä ryhmäliikuntatunneilla pyörii viikoittain noin kaksi sataa henkilöä. Kysyntä on ollut valtava. Nyt tiloista tulee lähes tuplasti suuremmat. Nykyisistä tiloista puuttuu pesutilat, joille on tarvetta. Ryhmäliikuntatilaan tulee hiukan lisää tilaa ja lisäksi meille tulee oma kuntosali, joka on auki aamuviidestä keskiyöhön saakka, Silver-Lager kertoo innostuneena.

Paavolantorin suunnittelusta vastaava arkkitehti Tuomo Joensuu kertoo, että kaikki tilat tulevat sijaitsemaan samassa kulmauksessa vanhan S-marketin puolella.

-Liikkeet tukevat todella hienosti toisiaan. Aiemmin julkaistu tieto Seppälän muuttamisesta Paavolantorille tukee myös näitä yrittäjiä. Saamme Paavolantorin oikeaan päätyyn oikean muodin ja kauneuden keskuksen. Näyttäisi siltä, että pysymme aikataulussa rakentamisen suhteen ja pääsemme avaamaan uudistetun kauppakeskuksen heinäkuussa Rokulimarkkinoiden aikaan, Joensuu kertoo.

Roosa Linnanmäki

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät