0.4 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Talvilomalla tapahtuu kautta Järvi-Pohjanmaan

Järvi-Pohjanmaan Vapaa-aikapalvelut tiedottivat viime perjantaina Alajärven, Soinin ja Vimpelin tulevista tapahtumista, mukaan lukien talvilomaviikon tapahtumista. Tiedottamassa oli runsas joukko edustajia kuntien nuoriso- ja liikuntapalveluista, liikuntapaikkojen hoidosta ja Alajärven uimahallista.

Tapahtumien joukosta löytyy runsaasti hiihtoa, jota liikuntasihteeri Kirsti Kivelä selittää halukkuudella innostaa toisia hiihtämään ja liikkumaan.

MAINOS

Alajärvi ja Lehtimäki

Talvilomaviikon avaa ensi lauantaina kello 11 kauan odotettu hiihtotapahtuma, Maakuntaviesti. Alajärven kaupunki on kilpailuissa edustettuna omalla joukkueella ja tapahtumapaikkana on Alajärven Lehtimäen Valkealampi.

Edellisvuonna hyvin onnistunut Koko perheen riehapäivä järjestetään uudelleen Alajärven Lehtimäen Suokonmäellä. Reipasta toimintaa on luvassa maanantaina 29. päivä kello 12–14. Suokonmäellä on makkaranpaistoa, kahvitarjoilu, lämmintä mehua, mahdollisuus kokeilla lumikenkiä ja koiranäytös.

Makkarat paikalle tuo Alajärven 4H. Tapahtuman järjestävät Järvi-Pohjanmaan Vapaa-aikapalvelut ja Järviseudun Kennelkerho.

– Myös moottorikelkkailemaan pääsee, kertoi vapaa-aikaohjaaja Oskari Viitakangas.
Samaisena maanantaina Paavo Pesusienen ystävät pääsevät katsomaan ilmaiseksi sarjan tuoreimman elokuvan, Paavo Pesusieni kuivalla maalla. Elokuva näytetään Lehtimäellä kunnantalon auditoriossa kello 17. Liikunnanohjaaja Janne Kujalan mukaan Taimelan vanhempainyhdistys pitää tapahtumassa kioskia, josta voi tunnelman kohottamiseksi hankkia pientä purtavaa.

Maaliskuun ensimmäinen tiistai on kirjastotiistai. Kello 16–18 Alajärven kirjasto järjestää Alajärven 4H:n ja Nuorisopalveluiden kanssa kirjaseikkailun, kasvomaalausta ja shakkiturnauksen. Turnauksen voittajalle luvataan palkinto. Vaihtoehtoisesti voi lähteä hiihtämään kello 17 keskustan kuntoradalle, jossa järjestetään Karhulaavuhiihdot.

Keskiviikolle JPK ja Alajärven Nuoriso- ja Liikuntapalvelut ovat järjestäneet jääpallo-turnauksen 7-13 vuotiaille junnuille. Turnaus käydään Alajärven Jäähallilla kello 9-15, ja mukaan mahtuu seitsemän joukkuetta. Pelit pelataan kolme vastaan kolme- otteluissa. Ilmoittautumisia otetaan vastaan numerossa 0442970271.

Torstaina 3. maaliskuuta kello 10–15 Villa Väinölässä on Salainen talvipuutarha-tapahtuma. Säävarauksella Villa Väinölän sisäpihalle rakennetaan talvinen kasvihuone. Kasvihuone syntyy jääharkoista, joiden sisälle jäädytetyt kukat loistavat. Osallistujilla on mahdollisuus päästä itsekin jäädyttämään vettä ja kasveja maitopurkkeihin ja tuoda niitä paikan päälle.

Soini

Soinissa on järjestetty ulkoilua ja toimintaa lapsille. Tiistaina 1. maaliskuuta järjestetään koko perheen ulkoilupäivä kello 13–15. Päivän aikana on mahdollista luistella, hiihtää, ajaa moottorikelkalla ja paistaa makkaraa.

Alun perin järven jäälle puuhattu luistelu pidetään keleistä johtuen Soinin yhtenäiskoulun kaukalossa. Tapahtuman järjestävät Järvi-Pohjanmaan Vapaa-aikapalvelut ja Soinin 4H.

Soinin yhtenäiskoulun liikuntasaliin on rakennettu myös temppurata, ja sinne pääsee touhuamaan keskiviikkona 2. maaliskuuta kello 13–15 välisenä aikana. Temppuradan lisäksi salista löytyy askartelupiste, lapsille ilmainen mehutarjoilu ja puffetista voi ostaa kahvia ja pullaa.

Vimpeli

Tiistaina 1. maaliskuuta on temppuratapäivä Vimpelin liikuntahallilla kello 10–12. Kolmesta viiteen vuotiaat lapset ovat vuorossa ensimmäisen tunnin, ja kuudesta kahdeksaan vuotiaat jälkimmäisen tunnin.

Vimpelissä kisataan myös JS-Hiihtelyn 3. osakilpailu Viinilaakson hiihtelyissä. Tapahtuma on lauantaina 5. maaliskuuta kello 10–14. Ilmoittautumisia otetaan vastaan paikanpäällä kello 11.30 asti. Kilpailukeskuksena toimii Vatpakan hiihtomaja.

– Paikalla on ilmainen voitelupalvelu kello 10-13, kertoo liikuntasihteeri Ari Takala.

Yhteisiä asioita

Nuoriso-puolen tapahtumista Vapaa-aikatoimen johtaja Paula Kemppainen kertoi, että tulevaisuudessa tullaan panostamaan biljardiin, koska nuoret ovat lajista innostuneet.

– Alajärvellä on ollut viime syksystä asti uusi biljardipöytä, Soinissa on kasaamista vailla ja Vimpelissä saapumista ja kasaamista vailla, ilmoittaa Kemppainen. Hän lisää myös, että tulevaisuudessa on ajatuksena järjestää leikkimielisiä, kuntien välisiä biljarditurnauksia.

Keväällä järjestetään Kuortaneella Junior Games–kevätkisat erityisryhmille. Ajankohta on 13.–14. huhtikuuta. Kisat ovat avoimet kaikille liikunta-, näkö-, ja kehitysvammaisille, sekä elinsiirron saanneille ja erityistä tukea tarvitseville nuorille. Osallistuminen kisoihin on maksutonta, mutta majoitus ja ruokailut ovat omakustanteisia.

Lisää tietoa lukuisista muistakin ajankohtaisista ja tulevista tapahtumista voi löytää esimerkiksi Järvi-Pohjanmaan kotisivuilta, sekä Vapaa-aikapalveluiden facebook-sivuilta.

Joona Rannisto

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät