-0.1 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Vastaanottokeskus Lappajärveltä lopetetaan

Maahanmuuttovirasto on päättänyt lakkauttaa neljä vastaanottokeskusta, niiden joukossa Lappajärven vastaanottokeskuksen.

Elokuun loppuun mennessä toiminta lakkaa seuraavissa yksiköissä: Suonenjoki/SPR, Lappajärvi/Lomayhtymä Finland Oy, Kuusamo/Coronaria ja Helsinki/Kutomotie/Luona Oy.

MAINOS

Määräaikaista sopimusta ei jatketa seuraavissa vastaanottokeskuksissa, jolloin toiminta loppuu määräaikaan mennessä. Maaliskuun loppuun menneessä:Keuruu/Keuruun seurakunta ja Turku/Paattinen/SPR.

Huhtikuun loppuun mennessä: Vihti/Riuttaranta/Vihdin seurakunta, Turku/Heinänokka/SPR ja Nauvo/SPR.

Toukokuun loppuun mennessä: Liminka/SPR, Orivesi/Tampereen kaupunki, Tampere/Naisten suojakoti/Tampereen kaupunki.

Kesäkuun loppuun mennessä: Oulu/Kastelli/SPR.

Lisäksi toiminta on loppunut helmikuun lopussa seuraavissa yksiköissä: Kokemäki/Pitkäjärvi/SPR, Rovaniemi/Apukka/SPR ja Tampere/Multisilta/Tampereen kaupunki.

Lisäksi lakkautetaan kaksi SPR:n ylläpitämää alaikäisyksikköä Lahden Hennalassa sekä Kyröskoskella. Myös muutamista muista alaikäisyksiköistä karsitaan majoituspaikkoja.

Alaikäisyksiköt on tarkoitettu ilman huoltajiaan Suomeen tulleille alle 18-vuotiaille turvapaikanhakijoille.

Alaikäisiä ilman huoltajiaan tulleita turvapaikanhakijoita majoittuu ja opiskelee myös kansanopistoissa. Muutamissa kansanopistoissa yhteistyö Maahanmuuttoviraston kanssa päättyy lukukauden päättyessä.

Yhteensä vastaanottokeskuksista vähennetään noin 2700 paikkaa aikuisten ja perheiden vastaanottokeskuksista ja noin 300 paikkaa alaikäisyksiköistä ja kansanopistoista.

Lakkautusten taustalla vastaanottokentän sopeuttaminen

Vastaanottokeskuksia avataan ja suljetaan aina tarpeen mukaan. Nyt tehtävät lakkautukset liittyvät siihen, että kapasiteettia sopeutetaan turvapaikanhakijamääriin.

Vastaanottokeskuksia arvioidaan parhaillaan toiminnallisuuden, taloudellisuuden ja turvallisuuden näkökulmasta. Nyt ilmoitetuissa lakkautuksissa otettiin huomioon kaikki nämä seikat.

Vastaanottoyksiköiden majoituspaikkojen käyttöaste on nyt noin 85 prosenttia, mikä tarkoittaa sitä, että yksiköissä on myös vapaita paikkoja. Myös vapaiden paikkojen ylläpito maksaa, joten karsimalla vapaita paikkoja karsitaan myös kuluja.

Vastaanottokentän arviointityö on vielä käynnissä. Arvioinnin tuloksista kerrotaan maaliskuun lopussa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät