1.1 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Antenni-tv-verkon taajuus muuttuu Karstulan ja Kyyjärvi Noposenahon täytelähetinasemilla

Antenni-tv-verkon taajuus muuttuu Karstulan ja Kyyjärvi Noposenahon täytelähetinasemilla12.–13.4.2016.

Muutoksella on vaikutuksia antenni-tv-lähetyksien vastaanottoon.

Antenni-tv-verkon taajuus muuttuu 12.4. Karstulan ja 13.4. Kyyjärvi Noposenahon täytelähetinasemilla.

Digita tiedottaa tarkemmista muutostöiden kellonajoista ja taajuusmuutostöiden aiheuttamista lähetyskatkoksista lähempänä ajankohtaa.

MAINOS

Nyt on tärkeää, että alueen yhteisantennikiinteistöjen isännöitsijät varmistavat mahdollisimman pian yhteisantennikiinteistöjen antennijärjestelmien valmiuden taajuusmuutokseen.

Yhteisantennikiinteistöissä tehtävä muutoksia antennijärjestelmiin

Taajuusmuutosten vuoksi antennijärjestelmiin on tehtävä muutoksia taloyhtiöissä ja julkisissa rakennuksissa, jotka vastaanottavat televisiolähetyksiä yhteisantenniverkon kautta.

Digita suosittelee, että yhteisantennikiinteistöjä hoitavat isännöitsijät ottavat yhteyttä paikalliseen antenniurakoitsijaan hyvissä ajoin ennen taajuusmuutostyötä, jotta mahdollisesti tarvittavat antennijärjestelmämuutokset tai – uusinnat voidaan tehdä jo ennen antennijärjestelmän viritystä uudelle taajuudelle.

Taloyhtiössä asukkaiden on tehtävä kanavahaku uudelleen

Rivi-, pari- ja kerrostaloissa, joissa on käytössä yhteisantennijärjestelmä, taloyhtiön asukkaiden on tehtävä tv-vastaanottimien kanavahaku antenniurakoitsijan tekemän viritystyön jälkeen.

Taloyhtiöiden velvollisuus on informoida asukkaita ajankohdasta, jolloin kanavahaku on tehtävä.

Muutokset omakotitaloasukkaille

Omakotitaloissa ja pientaloissa ei yleensä tarvita antennijärjestelmän muutostöitä.

Mikäli pientalon antennijärjestelmä on kunnossa, riittää TV-vastaanottimien kanavahaku sen jälkeen, kun taajuusmuutos on tehty alueella.

Tv-kanavat, joita muutos koskee:

Kanavanippu A: Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema, Yle Fem, AVA, AlfaTV, Yle Puhe (radio), Yle Klassinen (radio) ja Yle Mondo (radio)
Kanavanippu B: MTV3, Liv, Nelonen, Sub, MTV Max, MTV Juniori, MTV Leffa
Kanavanippu C: FOX, Hero, Frii, Iskelmä/Harju&Pöntinen, C More First, C More Series, MTV Sport 1, Disney Channel, Nelonen Pro 1, Nelonen Pro 2, Digiviihde.fi

Rinnakkaislähetykset A-kanavanipun lähetyksissä 12.–19.4. ja 13.–20.4.

Karstulan ja Kyyjärvi Noposenahon täytelähetinasemilta lähetetään A-kanavanipun vanhaa ja uutta taajuutta samanaikaisesti yhden viikon ajan uusien taajuuksien käyttöönoton jälkeen, jotta yhteisantennikiinteistöillä on aikaa tehdä vahvistimen kanavanvaihto.

Muuttuvat kanavataajuudet

Karstula 12.4.
Kanavanipun A lähetystaajuus muuttuu taajuudelta 722 MHz taajuudelle 658 MHz eli lähetyskanavalta 52 kanavalle 44.

Kanavanipun B lähetystaajuus muuttuu taajuudelta 762 MHz taajuudelle 562 MHz eli lähetyskanavalta 57 kanavalle 32.

Kanavanipun C lähetystaajuus muuttuu taajuudelta 778 MHz taajuudelle 674 MHz eli lähetyskanavalta 59 kanavalle 46.

Möttönen Kyyjärvi, Noposenaho 13.4.

Kanavanipun A lähetystaajuus muuttuu taajuudelta 530 MHz taajuudelle 562 MHz eli lähetyskanavalta 28 kanavalle 32.

Muutoksen taustat

Taajuusmuutokset perustuvat valtioneuvoston vuonna 2012 eduskunnalle antamaan sähköisen median viestintäpoliittiseen ohjelmaan sekä kansainvälisiin päätöksiin.

Tämän vuoksi huomattava määrä Digitan UHF-taajuusalueen lähetysverkon päälähettimien ja täytelähettimien käyttämistä taajuuksista muuttuu. Muutokset toteutetaan vaiheittain vuosien 2015–2016 aikana. Muutokset eivät koske kaapeli-tv-kotitalouksia.

Viestintävirasto toimii taajuusmuutosviestinnän koordinaattorina ja huolehtii taajuusmuutosten tiedottamisesta medialle, antenniurakoitsijoille ja kuluttajille yleisellä tasolla.

Taajuusmuutostöiden tarkkoja aikatauluja ja alueellista etenemistä koskevasta viestinnästä vastaa tv-lähetysverkkoa operoiva Digita.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät