13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Paapo täyttää viisi vuotta!

Koko Suomessa hyvin tunnettu alajärveläinen käsityöyritys, Paapo, täyttää viisi vuotta. Yrittäjä Anne Nenonen ja hänen miehensä Antti kertovat, että kuluneet vuodet ovat olleet erittäin työntäyteisiä.

-Välillä on tehnyt mieli heittää hanskat tiskiin ja on sitä tullut joskus ajateltua, että onko tässä mitään järkeä! Kuitenkin oikea tahtotila yrittämiseen ja Antin asiantuntevuus markkinoinnissa ovat olleet isoja voimavaroja. Pienet positiiviset kommentit ja onnistumiset ovat auttaneet jaksamaan, yrittäjä kertoo.

paapo2Kivijalkamyymälän oheen pariskunta perusti kaksi vuotta sitten verkkokaupan, joka tuo tällä hetkellä yritykselle jopa 70 prosenttia myynnistä. Myymälästä lähetetään paketteja maailmalle noin 20 kappaletta päivässä.

MAINOS

Kotielämän ja työn yhdistäminen on Annen mukaan ollut haastavaa ja tasapainottelua niiden kahden välillä harjoitellaan edelleen.

-Yritän pitää huolta siitä, että kotona ei tehdä töitä, Anne kertoo. Antti kuitenkin myöntää, että esimerkiksi verkkokaupan kävijämäärää ja tilastotietoja tulee seurattua aktiivisesti myös kotoa käsin.

-Ajatukset pyörivät tietysti paljon siinä, miten saadaan myyntiä kasvamaan ja markkinointia tehostettua. Mutta eihän sitä mitään tapahdukaan ellei itse ryskää menemään, hän toteaa.

Viimeiset viisi vuotta on pitänyt sisällään perheenlisäystä kahteen otteeseen. Yrityksen pyörittäminen tällä volyymilla ei olisi onnistunut, ellei apua olisi saatu. Sosiaalinen media on ollut loistava väline myös työntekijöiden etsimiseen. Syksyllä pariskunta ilmoitti Paapon Facebook-sivulla avoimesta työkokeilupaikasta, eikä mennyt aikaakaan kun paikka oli täytetty.

Nyt Annen viettäessä äitiyslomaansa putiikissa touhuaa Jenna Pohjosmäki palkallisena. Työkokeilunsa aloitti loppuvuodesta myös Päivi Takala. Jenna kertoo, että ala oli hänelle alkuun vieras, mutta nyt käsityöt ovat vieneet hänet mennessään.

-Koko ajan on joku käsityö kesken ja töissä niitä ideoita vasta syntyykin! Jenna naurahtaa.

-Tulevaisuudessa meillä on tähtäimessä on isompi liiketila. Valikoimaa pyritään lisäämään jatkuvasti mahdollisuuksien mukaan. Suurin haaste meillä on tällä hetkellä verkkokaupan ja kivijalkamyymälän varastosaldojen tuotetietojen ylläpitäminen. Kehittyneempi ohjelmista tarkoittaa kuitenkin melko suurta investointia, Antti kertoo.

 

paapo1
Kuva: Tuula Jokiaho

Paapon viisivuotissyntymäpäivää juhlitaan tänään perjantaina ja lauantaina 12.3. Tänään ovet auki iltaseitsemään saakka. Saatavilla on jälleen suosittua metrilakua ja luvassa on hyviä tarjouksia.

Torstai-lehti onnittelee Paapoa!

Roosa Linnanmäki 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät