3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Suninsalmen kiinteistön myynti Rannankylän kyläyhdistykselle sinettiä vailla

Alajärven kaupunki ja Lehtimäen Rannankylän kyläyhdistys ry ovat käyneet neuvotteluja kaupungin omistaman ns. Suninsalmen vanhan kaupparakennuksen ja siihen liittyvän maa-alueen kaupasta. Alueella sijaitsee myös vanha aittarakennus, joka kuuluu kauppaan.

Kyläyhdistys on ollut kiinteistössä tähän saakka vuokralla, nykyinen vuokrasopimus päättyy kuluvan vuoden loppuun. Pitkällisten neuvottelujen jälkeen kyläyhdistys ja kaupunki ovat päätyneet siihen, että yhdistys ostaa kiinteistön 62000 euron kauppahinnasta. Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen maanantain kokouksessa ja esittää sen edelleen valtuuston hyväksyttäväksi.

MAINOS

– Kyläyhdistys on jo vuokralaisena tehnyt vaikuttavaa työtä alueella talkoin eri projektien myötä, toteaa kaupungin hallintojohtaja Tero Kankaanpää. – Kuntoselvityksen mukaan vanhaan kaupparakennukseen on tulossa niin mittava, noin 90000 euron suuruinen remontti, että kaupunki ei sitä ryhdy tekemään. Talkootyötä hyödyntäen kyläyhdistyksellä lienee mahdollisuus toteuttaa remontti vähän edullisemmin.

Kaupan kohde on Möljä-niminen tila rakennuksineen. Tilan pinta-ala on 1,0625 hehtaaria. Tilalla sijaitsee vanha kaupparakennus, rakennusvuosi 1971, jonka pinta-ala on 431 neliötä, sekä vanha aittarakennus, jota käytetään varastona.

Lisäksi tilalla sijaitsee kyläyhdistyksen rakentama ja omistama avanto-rantasauna.
Kyläyhdistys on toteuttanut alueella lukuisia projekteja ja hankkeita, joilla on remontoitu kahvilaa ja uimarantaa. Kyläyhdistys on toteuttanut rantaan myös venelaiturin ja kunnostanut uimarantaa.

Ostajan aikomuksena on pitää alue yleisessä käytössä ja huolehtia alueen kunnossapidosta, joten osaltaan kiinteistökauppa pitää yllä elinvoimaista kylää.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät