1.1 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Järviseudun Ratsutoimi juhli kaksivuotissynttäreitään

Järviseudun Ratsutoimen 2-vuotissyntymäpäivää juhlittiin pääsiäislauantaina.

Alajärven Hoiskossa sijaitsevalle tallille toivotettiin tervetulleeksi niin isot kuin pienetkin noidat. Liikkeelle olikin lähtenyt runsaasti kaiken ikäistä väkeä.

MAINOS

Sanna Ormiskangas kertoi tallin toisen vuoden sujuneen hyvin. Ratsastustunneilla on käynyt paljon innokkaita pikkutyttöjä, mutta myös aikuisratsastajat ovat löytäneet tallin. – Aikuisratsastajia on tullut tosi kivasti. On sellaisia, joilla on ollut 10-20 vuotta taukoa ja tullaan verestämään muistoja. Kiva, että aikuiset on lähteneet liikkeelle, Ormiskangas sanoo.

Suvi Alatalo talutti, kun Helmi Virta ratsasti Kallella.
Suvi Alatalo talutti, kun Helmi Virta ratsasti Kallella.

Tallilla on nyt 15 hevosta, joista kuusi on ratsastustuntikäytössä. Yksityisten hevosten lisäksi tallilla on myös sellaisia Ormiskankaan omia hevosia, joita ei käytetä tunneilla. Talli on tällä hetkellä täynnä. Arki-iltaisin ja lauantaisin pidettäville ratsastustunneille pääsee mukaan ottamalla yhteyttä Ormiskankaaseen.

– Tasoryhmissä ratsastetaan ja aloittelijallekin löytyy ryhmä, hän kertoo.
Pääsiäislauantaina oli synttäreiden kunniaksi tarjolla ilmaista talutusratsastusta, jossa apuna taluttajina toimivat tallin tuntien vakiokävijät.

Ratsut Vapper, Boke, Kalle ja Boris kiersivät rauhallisesti maneesia ympäri talutettavana, vaikka ratsastaja vaihtui vähän väliä.

6-vuotias Helmi Virta oli saapunut Virroilta sukuloimaan ja halusi lähteä tallille ratsastamaan, koska tykkää hevosista. Trullaamassa Virta oli käynyt jo palmusunnuntaina, kuten hänen kotiseudullaan on tapana.

Hän ei ollut hevosen selässä ensimmäistä kertaa. – Oon ollut talutusratsastuksessa ennenkin. Vuorollaan hän pääsi kokeilemaan ratsastusta jokaisella ratsulla.

Usealla ratsastajalla tuntui olevan oma suosikkiratsunsa, jonka selkään pääsemistä odotettiin. Virran suosikki oli kaikkein suurin hevonen, eikä senkään selässä pelottanut. Maneesissa nähtiin paljon iloisia ja onnellisia ilmeitä lasten nauttiessa ratsastuksesta.

Ratsutoimen kesä sujuu tutuissa merkeissä. – Leirejä on kesällä ja ihan normaalejakin tunteja pidetään, Ormiskangas kertoo. – Monesti ratsastuskouluilla tunnit loppuu kesällä ja pidetään vain leirejä. Täällä on tykätty, kun pääsee ratsastamaan kesälläkin.

Kolmepäiväinen leiri on suosituin. -Siinä ei kerkeä kyllästymään ja on kuitenkin tarpeeksi pitkä, Ormiskangas kertoo. Ratsastamisen lisäksi käydään läpi myös teoriaa, ajetaan hevosilla, opetellaan valjastamaan sekä käydään uittamassa hevosia. – Halutessaan voi kerätä oman porukan ja varata leirin, Ormiskangas vinkkaa.

Jaana Koivukoski

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät