3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Tuunatut soittimet esittäytyivät Ruoka-Kahviossa

Ruoka-Kahviossa viulu soi ja tuunatut soitimet antoivat elämää perjantaina parhaaseen lounasaikaan.

Kyseessä oli Kuvataidekoulu Eeron ja Alajärven musiikkiopiston yhteinen projekti, jossa musiikkiopisolta saadut vanhat soittimet oli tuunattu kuvataidekoululaisten toimesta taideteoksiksi, jotka myydään uusille omistajilleen myöhemmin keväällä. Saatu tuotto menee oppilaitosten stipendirahastoon.

MAINOS
Näyttelyn avajaisissa musiikkia hetkeen loihtivat viuluillaan opettaja Saija-Leena Aalinniemi oppilaidensa Katriina Herralan ja Ida Palmun kanssa. Katriina on ollut mukana projektissa paitsi musiikkiopiston puolesta, myös kuvataidekoulussa yhtenä soittimien tuunaajana.
Näyttelyn avajaisissa musiikkia hetkeen loihtivat viuluillaan opettaja Saija-Leena Aalinniemi oppilaidensa Katriina Herralan ja Ida Palmun kanssa. Katriina on ollut mukana projektissa paitsi musiikkiopiston puolesta, myös kuvataidekoulussa yhtenä soittimien tuunaajana.

Soittimet olivat nyt esillä Lounas-kahviossa. Maanantaina 11.4. kello 11.30 Tuunatut soittimet -näyttely on Info-kirjakaupassa ja maanantaina 18.4. kello 18 Alajärven kirjastossa.

Maanantai-iltana 25.4. kello 17.30-19 onkin sitten luvassa Tuunatut soittimet -huutokauppa Alajärven kirjastossa, jossa meklarina häärii Topi Rajala.

Tuunatut soittimet -näyttelysarjan avajaisissa musiikkia hetkeen loihtivat viuluillaan opettaja Saija-Leena Aalinniemi oppilaidensa Iida Palmun ja Katriina Herralan kanssa. Katriina on ollut mukana projektissa paitsi musiikkiopiston puolesta, myös kuvataidekoulussa yhtenä soittimien tuunaajana.

Tuunatut soittimet ja niiden tarvikkeet huutokaupataan uusille omistajille maanantaina 25.4. kello 17.30-19 Alajärven kirjastossa.
Tuunatut soittimet ja niiden tarvikkeet huutokaupataan uusille omistajille maanantaina 25.4. kello 17.30-19 Alajärven kirjastossa.

Musiikkiopiston rehtori Virpi Veskoniemi totesi tilaisuudessa projektin olleen aivan uudenlainen ja tavoitteena on kertoa, että musiikki ei kuole vaikka soittimet tulevat tiensä päähän soittimina. Ne voivat silti elää edelleen taiteessa.

Kuvataidekoulu Eeron opettaja Ritva Lindberg kertoi kuvataidekoulun ryhmien olleen todella innostuneita hankkeesta, vaikka hetken aikaa oli pitänyt miettiä miten lähdetään liikkeelle.

Avajaistapahtuman juhlallisuutta lisäsi myös se, että Virpi Veskoniemi sai samassa yhteydessä vastaanottaa musiikkiopiston vs. rehtori Minni Ilmoselta kaupungin muistamiset 50 -vuotissyntymäpäivänään. Kuvataidekoulun ja musiikkiopiston väeltä Virpi sai lisäksi erittäin mieluisan yllätyslahjan: varta vasten häntä varten tuunatun puhallinsoittimen!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät