Veronica ja Lipputangon Soittajat lähtevät YaRockSM -kisoihin voittamaan!

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärveltä suuntaa peräti kaksi bändiä YaRockSM -kilpailuun Jalasjärvelle 8.-9. huhtikuuta. Kasiluokan pojista koostuva Lipputangon Soittajat lupaa lähteä kisaan voittamaan, mutta ysiluokkalaisten tyttöjen bändi Veronica kuittaa uhon toteamalla, että tulettepa näkemään!

Tosiasiassa yläasteikäisten rockin SM -kisat ovat hauska ja mieliinpainuva kokemus, jossa mukana olevat bändit pyrkivät tekemään hyvän keikan ja nauttimaan suuren maailman meiningistä. Jos menestystä tulee, se on ylimääräistä ekstraa.

MAINOS

Menestys on kuitenkin ihan mahdollista, saihan Veronica jo viime vuonna vastaavissa kisoissa kunniamaininnan ja nuorten opettajan Urmas Peräsalon mukaan molempien kokoonpanojen taso riittää varmasti ihan mihin tahansa.

Voitto ei olisi Alajärvelle edes ensimmäinen, sillä jo legendaksi muodostunut R.M. otti voiton samoista kisoista neljä vuotta sitten.

Veronicalla jo kisakokemusta

Veronica -tyttöbändissä mukana ovat Siru Pitkänen (kitara ja koskettimet), Laura Takala (rummut ja basso) sekä Katariina Sillapää (basso ja rummut).

Veronicassa rock -asennetta pitävät yllä Laura Takala, Siru Pitkänen ja Katariina Sillanpää (edessä).
Veronicassa rock -asennetta pitävät yllä Laura Takala, Siru Pitkänen ja Katariina Sillanpää (edessä).

Tytöt ovat soittaneet yhdessä kolmen vuoden ajan, eli koko yläkoulun ajan. Viime vuonna bändi osallistui SM -kisoihin onnistuen mainiosti, sillä he saivat kunniamaininnan rock -meiningistä.

Nyt liikkeelle lähdetään kokemuksesta oppineena ja menestys edellisissä kisoissa on myös poikinut menneelle vuodelle lukuisia esiintymisiä erilaisissa tilaisuuksissa, joten esiintymisvarmuuskin on varmasti kasvanut.

Tänä vuonna kisoissa on mukana 13 bändiä. Viime vuonna Veronican lisäksi ei ollut yhtään muuta pelkästään tytöistä muodostuvaa bändiä, tämän vuoden tilanteesta ei ole tietoa vielä.

Veronica esittää kilpailussa kaksi kappaletta; Nightwishin Amaranthin ja Uniklubin Rakkautta ja piikkilankaa. Harjoituksia tytöillä on ollut suunnilleen kerran viikossa ja nyt kisaamaan lähdetäänkin asenteella!

Vaikka Veronican tytöillä yhteinen peruskoulu päättyy tähän kevääseen, toivovat he kaikki että tulevaisuudessakin bändi pysyisi kasassa. Siru ja Katariina jatkavat lukiossa Alajärvellä, mutta Laura on suuntaamassa Ilmajoelle ilmaisutaidon lukioon.

Sirulla oman osansa ajasta ottaa myös viulusoiton opiskelu, jota hän on suorittanut musiikkiopistossa jo 3/3 tutkintoon saakka. Tulevaisuudessa Sirulla häämöttääkin ammatti musiikin parissa.

Lipputangon Soittajat veivaa laidasta laitaan

Valtteri Uusituvan (Laulu, kitara), Elmeri Marjomäen (rummut), Luukas Peräsalon (taustalaulu, kitara) ja Santtu Alasen (basso) muodostama Lipputangonsoittajat soittaa musiikkia laidasta laitaan.

Lipputangon Soittajilta; Luukas Peräsalo, Elmeri Marjomäki, Valtteri Uusitupa ja Santtu Alanen, taittuu kaikki tangosta rockiin!
Lipputangonsoittajilta; Luukas Peräsalo, Elmeri Marjomäki, Valtteri Uusitupa ja Santtu Alanen, taittuu kaikki tangosta rockiin!

Bändin syntysanat kirjoitettiin jo Elmerin ja Luukaksen ollessa ekalla luokkaa, jolloin pojat soittivat yhdessä ja keksivät myös kokoonpanolle nimen. Kolme vuotta sitten, kuudesluokkalaisina, alettiin sitten soittaa tosissaan Valtterin ja Santun kanssa.

Bändi perustettiin ensin lukion vanhaintansseja varten. Nyt niissä on soitettu jo kolmasti ja kahdesti Lipputangon Soittajat ovat olleet soitosta vastuussa.

Bändi soittaakin siis myös tanssimusiikkia, mutta ohjelmistoon kuuluu yhtä lailla rockia, poppia ja jopa lastenmusiikkia sekä hengellistäkin musiikkia.

Kilpailussa poikien kappaleina tulevat olemaan Klamydian Pohjanmaalla ja Lauri Tähkän Maailma on renki.

Vaikka Lipputangon Soittajat lähtevät nyt ensimmäiseen kilpailuunsa, niin esiintymiskokemusta on jo kertynyt paitsi vanhaintasseista, myös monista muista paikoista lastenjuhlista alkaen.

Bändi treenaa kerran viikossa ja kisaan lähdetään voittamaan!

Positiivinen tapahtuma

Urmas Peräsalo kertoo, että yläasteikäisten rockin SM -kisa on positiivinen tapahtuma, jossa perjantaina on järjestetty harjoittelumahdollisuutta, erilaisia koulutuksia ja yhdessäoloa.

Lauantaina on vuorossa itse kilpailu, jossa bändit perinteisetsi kannustavat toinen toisiaan. Kilpailujännitys nousee yleensä vasta silloin, kun tuloksia aletaan julkistaa.

– Toivon, että nämä bändimme menevät lavalle nauttimaan! Tarjolla on hieno keikkamahdollisuus, valot, hyvät äänentoistot ja hyvä yleisö – maailmanluokan meininkiä!

Tuula Jokiaho

 

MAINOS
Edellinen artikkeliTyössäoppimista espanjalaisessa autokorjaamossa
Seuraava artikkeliEvijärvellä tonttikampanja