-0.2 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Soinin kirkkokuorolla 90-vuotisjuhlavuosi

Soinin kirkkokuoro on perustettu vuonna 1926. Näiltä ajoilta löytyy ensimmäiset kirjanpidot paikallisesta kirkkokuorosta. Pitkäaikaisen kuorolaisen Seija Vuorenmaan kirjasta ”Suomen kirkkokuorot” löytyy tietoja maamme kuoroista.

Ensimmäisen kirkkokuoron johtajana on toiminut Allan Kalske. Seurakunnan lähteistä tietoja kuoron toiminnasta ei juurikaan löydy.

MAINOS

Soinin kirkkokuoro toteutti toissa vuonna levyn, jota on saatavilla paikallisista liikkeistä ja kuorolaisilta. Levytyksen jälkeen tehtiin konserttikiertue lähialueen kirkoissa. Tuon kiertueen kuluessa jäi kytemään ajatus juhlavuoden tapahtumista.

Tulevana sunnuntaina juhlajumalanpalvelus ja päiväjuhla

Juhlavuoden kunniaksi kirkkokuoro juhlii pitkäaikaista toimintaansa. Kuorolaisten mukaan aiemmin kuorotoimintaa ei Soinissa ole juhlistettu. Ensi sunnuntaina 10.4 kirkossa pidetään juhlajumalanpalvelus, missä kirkkokuoro esiintyy.

Jumalanpalveluksen jälkeen päiväjuhlaa vietetään seurakuntatalolla. Juhlassa on tarjoilun jälkeen luvassa huomionosoituksia, kuvaesityksiä ja kuoron esityksiä. Hannu Lehtonen on kerännyt tietoja kuoron vaiheista vuosikymmenten aikana. Kaikki ovat tervetulleita päivän tapahtumiin.

Kirkkokuoron pitkäaikainen jäsen Seija Vuorenmaa haluaa olla mukana kuorotoiminnassa.

– Tämä on minun tapani levittää evankeliumia kansalle. Nyt meitä on 15 aktiivia ja porukalla on hyvä henki. On hienoa, että Soinissa on myös lapsikuoro. Näin kuorotoiminta saa jatkuvuutta. Kirkkokuorolla on myös omat facebook-sivut.

Suunnitelmissa loppuvuodelle on myös esiintyminen kirkossa ensimmäisenä adventtina.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät