Peruuttamaton vastaanottoaika maksaa Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksessa

Mainos[adrotate banner="3"]

Terveyskeskuksella on oikeus periä asiakkaalta maksu, mikäli hän ei tule varaamalleen ajalle. Maksun suuruus on 51,40 euroa ja se voidaan periä perumatta jätetyistä lääkäri- ja erikoislääkärin vastaanottoajasta sekä suun terveydenhuoltoon liittyvistä vastaanottoajasta.

Maksua ei peritä alle 15-vuotiailta tai mikäli peruuttamatta jättämiselle on hyväksyttävä syy.

MAINOS

Maksun tavoitteena on vähentää käyttämättä jätettyjä aikoja ja tehostaa terveydenhuollon voimavarojen käyttöä. Peruuttamatta jätetylle vastaanottoajalle saadaan harvoin tilalle uutta asiakasta ja henkilöstö käy ”tyhjäkäynnillä”.

Vuonna 2015 peruuttamattomia aikoja oli Järvi-Pohjanmaan terveysasemilla yhteensä 1066 kappaletta, joka tarkoittaa, että yhdeltä työntekijältä kuluu hukkaan yli kahden kuukauden työaika. Vuonna 2016 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana peruuttamattomia aikoja on jo muodostunut 321 kappaletta.

Mikäli asiakkaalla on este saapua varaamalleen ajalle, hänen pitää peruuttaa aika edellisenä päivänä kello 12 mennessä. Tällöin vastaanottoajasta ei peritä maksua ja terveyskeskuksella on mahdollisuus saada uusi asiakas tilalle. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista maksu peritään ilman hyväksyttävää syytä.

Järvi-Pohjanmaan lääkäri- ja hoitajavastaanottoon sekä röntgeniin varatun ajan voi perua arkisin kello 8 -16 soittamalla numeroon 06 2412 7700.

Suun terveydenhuoltoon varatun ajan voi perua soittamalla arkipäivisin 06 2412 7560 tai muuna aikana tekstiviestillä numeroon 040 5349 266. Laskun sisällöstä voi tiedustella arkisin numerosta 06 2412 7765.

MAINOS
Edellinen artikkeliOp-pilkkikisat vietettiin aurinkoisessa säässä
Seuraava artikkeliTarkkana vasemmalle kääntyessä