Kevätpärinät toi kelkkailijat Lakikselle

Mainos[adrotate banner="3"]

Lunta riitti lauantaina Lakiksella vielä sen verran, että paikalliset moottoriurheilun harrastajat pääsivät ajamaan lujaa laskettelurinteeseen.

Joonas Perkkalainen vauhdissa.
Joonas Perkkalainen vauhdissa.

Kyseessä oli Lakis-Sportin järjestämät Kevätpärinät, joka piti sisällään vapaamuotoista ajoharjoittelua kaikenlaisilla pärisevillä laitteilla. Suosituimmaksi osoittautuivat moottorikelkat.

MAINOS

Koko rinteen matkalle oli rakennettu rata kaarteineen ja hyppyineen. Radalla oli myös ajanotto ja ylämäkikiihdytys huippunopeuden mittauksella. Aikaa ajamiselle ja leikkimielisille kilpailuille oli varattu viitisen tuntia.

Kevätpärinät kokosi paikalle runsaasti kelkkailijoita. Evijärveltä saapuivat Timo Pahkakangas ja Joonas Perkkalainen Kartanon Moottorikelkkailijat ry:stä. Molemmat ovat harrastaneet lajia jo kymmenkunta vuotta, eikä innostus ole vielä päässyt hiipumaan.

– Kyllä tämä jonkinlaista intohimoa vaatii, kommentoi Timo Pahkakangas.
Vauhti rinteessä on kova, mentiin sitten ylä- tai alamäkeen. Nopein ajoi 114 kilometriä tunnissa, ja järjestyksessä seuraavatkin ylittivät sadan kilometrin tuntinopeuden.

Rinteeseen pääsi ajamaan kohtuullisella osallistumismaksulla. Tapahtuman puuhamies, Niko Luoma-aho kertoi, että tapahtumalla kerätään varoja Lakis-Sportille, ja pyritään osaltaan herättelemään uudelleen käyntiin Lakis-Sportin toimintaa.

Lakiksen rinteessä ajeltiin parhaimmillaan 114 kilometriä tunnissa.
Lakiksen rinteessä ajeltiin parhaimmillaan 114 kilometriä tunnissa.

– Samalla tietysti päästään ajamaan, sanoi Luoma-aho myhäillen.
Vastaavilla tapahtumilla tuntuu olevan kelkkailijoiden joukossa melkoinen kysyntä ja ensi vuodeksi odotetaankin suurempaa tapahtumaa. Myös muiden moottorilajien harrastusmahdollisuuksille on tarvetta.

– Enduro- ja crossiharrastajien määrä on alueella lisääntynyt, kertoi Marko Kirvesmäki.

Päivän päätteeksi Joonas Perkkalainen tiivisti tunnelmat seuraavin sanoin.
– Todella mukava ja rento tapahtuma oli, näitä lisää.
Joona Rannisto

 

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärven Ankkureiden D-tytöt lentopallon aluemestaruus hopealle!
Seuraava artikkeliPuuleluja ja muita perinnekäsitöitä Evijärvellä