1.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Nuoret kuvataiteilijat palkintosateessa Lehtimäellä

Lehtimäen Osuuspankilla palkittiin suuri joukko nuoria kuvataiteilijoita, kun vuorossa oli perinteisen Kuvataidekilpailun palkintojen jako.

Kisan teemana olivat tänä vuonna sankarit, niin mielikuvituksen kuin tosielämänkin. Nuorten töissä erilaset sankarit seikkailivatkin monipuolisesti toteutettuina ja eri aihealueilta. Kahden nuorimman ikäluokan täsmennetty teema oli ”Jokainen voi olla sankari” ja vanhempien, 11-13 –vuotiaiden teemana oli ”Kuvitteelliset ja todelliset sankarit”.

MAINOS

6-8 -vuotiaiden sarjassa voiton otti Belinda Ahvenlampi omaperäisellä värienkäytöllään ja toteutuksellaan. Toisena oli Eero Ala-Mattinen selkeällä ja mieleenpainuvalla teoksellaan ja kolmantena Eemeli Rantala Iloisella ja energisellä piirustuksellaan.

9-10 -vuotiaiden sarjassa voiton otti Viivi Majaniemi, jonka teoksessa sankari oli poikkeuksellisesti nainen ja toiseksi tuli Milana Vainionpää omaperäisellä työllään. Kolmantena palkittiin Mico Tikkamäki tasapainoisesta värienkäytöstä kiitosta saaneella työllään.

11-13 -vuotiaiden ykkönen oli Netta Puumala, jonka työssä oli voimakas sanoma. Toiseksi sijoittui Saga Kurunmäki hienon tunnelman omaavalla työllään ja kolmanneksi Miia Koivulampi teoksella, joka kertoi tarinan. Kunniamaininnat saivat lisäksi Erika Härkösen ja Joni Nimettömän työt.

Kisan tuomariston muodostivat Aire Honkola, Tiina Mäenpää ja Marja-Liisa Taipalus. Sarjojen voittajat lähtevät Helsinkiin valtakunnalliseen kisaan ja sieltä voittajat edelleen kansainväliseen kilpailuun.

Lehtimäen Osuuspankin puolesta taiteilijat palkitsi Satu Yli-Kesäniemi, joka samassa yhteydessä luovutti Taimelan koululle Muuvit Liikuntaseikkailu -kampanjan materiaalit. Luovutettujen liikuntavälineiden tarkoituksena on tarjota vinkkejä istumisen tauotukseen ja treenaukseen. Osuuspankit haluavat lahjoituksin innostaa koululaisten liikkeen lisäämistä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät