Hyvä kunto on sydämen asia

Mainos[adrotate banner="3"]

Fysikaalinen hoitolaitos Soinin Kuntokulma on tukemassa Torstai-lehden liikuntakampanjaa. Maija Rannila yrityksestä kertoo, että kampanjaan lähtemistä ei tarvinnut kauaa miettiä.

– Hyvä kunto on sydämen asia ja liike on ihmiselle lääkettä. On ilo olla yhteistyössä muiden yritysten ja vapaa-aikatoimen kanssa kannustamassa kaikkia liikkumaan omien kykyjen mukaan. Jos kipu yllättää, meiltä saa hyvät neuvot, hoidot ja käsittelyt, kertoo Rannila.

MAINOS

Yrittäjäpari Maija ja Tapio Rannila kertovat, että nivelongelmat ovat heillä suurin asiakasryhmä.

– Tuki- ja liikuntaelinongelmat ovat lisääntyneet nuorillakin kovasti. Runsas median käyttö ja liikkumattomuus lisäävät niska- ja hartiakipuja. Huonot istuma-asennot eivät helpota tilannetta ollenkaan.

– Lääkinnällisen hieronnan ja fysikaalisten hoitojen merkitys kivun hoidoissa yhdessä osteopaattisten ja fysioterapeuttisten käsittelyjen kanssa ovat tärkeitä asiakkaillemme. Jo hoitojen alkuvaiheessa asiakkaille ohjataan matalan kynnyksen liikeharjoitteita, joissa liikkeiden hallittu osaaminen ja oikealla kuormituksella ovat olennaista.

Kivun hellitettyä ja liikehallinnan kehittyessä voidaan harjoitella vaativampia liikkeitä. Liike on siis todella lääkettä. Mieli virkistyy ja sydän- ja verenkiertoelimistön kunto paranevat. Myös lihaskunto ja kestävyys paranevat, kertovat Rannilat.

Ihmisten istuminen on usein passiivista ja istutaan huonoissa asennoissa. Kuntokulman kampanjaan lahjoittama Humantool aktivoi alaselän verenkiertoa pienen jumpan avulla. Tuolin alla on puolipallo, jolla istuminen kehittää pieniä vatsalihaksia. Ensi viikonlopun Soinin hyvinvointimessuilla Humantool ja muitakin terveystuotteita on esillä yrityksen pisteellä.

Kuntokulman Maija Rannila ohjaa työnsä ohella kansalaisopiston vesijumpparyhmiä ja pilatesryhmiä useankin kunnan alueella.

– Liikuntatuokioissa huolehditaan nivelystävällisen liikunnan lisäksi usein myös sosiaalisesta ja psyykkisestä puolesta. Ilot, huolet ja murheet voidaan jakaa ryhmässä ja saada siten voimaa arjen keskelle.

Nyt liikkumaan -kampanja!

Torstai-lehden ja yhteistyökumppanein Nyt Liikkumaan -kampanja on alkanut 14.4. ja jatkuu 30.6. saakka, joten mukaan ehtii vielä mainiosti!

liiku

Yhteistyökumppaneina tänä vuonna ovat Fitnesspalvelu Karoliina (Vimpeli), Cambridge Valmentaja Maria Yli-Sikkilä (Alajärvi), Alajärven ABC, Fit Factory (Alajärvi), KipinäKodan Luonto- ja Elämyspalvelut (Lappajärvi), Kesport (Alajärvi), Järvi-Pohjanmaan Vapaa-aikatoimi ja Soinin Kuntokulma.

liiku2

Kaikkien osallistujien kesken arvottavat palkinnot ovat: Torstai-lehti: 500 euron lahjakortti. Fitnesspalvelu Karoliina: 4 kerran jumppalippu, 3 kerran jumppalippu, 2 kerran jumppalippu ja 1 kerran jumppalippu (liput käy kaikkiin jumppiin, voimassa 3kk), Cambridge Valmentaja Maria Yli-Sikkilä: Kotitreenaajan setti (Sisältää jumppakuminauhan + treeniohjeet, Cambridge Ohjelman juomapullo ja kaloriton Cambridge mehujuomajauhe, josta valmista juomaa 30 litraa), Alajärven ABC: 10 kpl kahden hengen buffetlounasta, Fit Factory (Alajärvi): 10 kerran liikuntapassi vapaasti valittaville ryhmäliikuntatunneille, 50€ lahjakortti FitFactoryn palveluihin, KipinäKodan Luonto- ja Elämyspalvelut: 2 kpl kanootin päivävuokraus, Kesport (Alajärvi): 5 kpl 20 euron arvoisia lahjakortteja, Järvi-Pohjanmaan Vapaa-aikatoimi: 5 kpl 5 kerran uimahallilippuja, Soinin Kuntokulma: Human Tool-satulatuoli.

Jokainen liikkumalla kerätty piste on yksi arpa, joten mitä enemmän kampanja-aikana liikut, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on voittaa! Silti jo yhdelläkin suorituksella olet mukana arvonnassa!

MAINOS
Edellinen artikkeliKevätkonsertissa musiikin juhlaa!
Seuraava artikkeliKoskenvarren Highlander palkittiin parhaana työssäoppimispaikkana