2.6 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Huomiota aktiiveille 4H-toimijoille Soinissa

Soinin 4H-yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous järjestettiin nuorisotiloissa. Puheenjohtajaksi valittu Kirsi Niemenaho nuiji kokousasiat tehokkaasti läpi. Viime vuoden toimintakertomuksen mukaan paikallisyhdistyksellä oli viime vuoden lopulla yhteensä 144 nuorisojäsentä ja 53 aikuisjäsentä. Nuorisojäsenistä tyttöjä oli 84 ja poikia oli 60.

Soinin 4H-yhdistyksen toiminta vuonna 2015 perustui järjestön edustajakokouksen hyväksymään kolmivuotiseen strategiaan ”Tekoja ja Tekijöitä 2014-2016.”
Järjestössä toteutetaan ”Kolme askelta työelämään” -toimintamallia.

MAINOS

Ensin harjoitellaan kerhotoiminnan myötä vuorovaikutus- ja arjentaitoja, luontoon ja ympäristöön liittyviä taitoja sekä omaksutaan tekemällä oppimisen periaatteita.

Toisella askeleella opitaan erilaisia työtaitoja ja työelämän periaatteita.

Kolmannella asteella nuori voi työllistymisen lisäksi perustaa oman 4H-yrityksen.
Erilaisiin kerhoihin ja teemailtoihin osallistui yhteensä 545 henkilöä. Nuorille maksettiin työpalkkoja ja palkkioita yhteensä 13660 euroa. Kaksi 4H-yritystä perustettiin viime vuonna.

Viime vuoden tilinpäätös osoitti 8866 euroa ylijäämää. Taseen loppusumma oli 13868 euroa.

Yhteistyötä koulun ja kunnan kanssa

Tulevan kehityksen suuntaviivoina nähdään entistä aktiivisempaa yhteistyötä kunnan ja koulun kanssa. Toiminnanjohtajana toimii Saija Källi. Hallitus arvioi, että yhteistyö on ollut toimivaa ja tuloksekasta jo nyt. Taloustilanne on saatu vakautettua viime vuosien aikana.

Kuluvan vuoden toimintasuunnitelmassa on jatkaa monipuolista toimintaa. Yhdistys osallistuu Asumista ja hyvinvointia -messuille tulevana lauantaina. Kesällä on tulossa useita leirejä ja retkiä nuorille yhteistyössä muiden tahojen kanssa.

Kuluvan vuoden yhdistyksen hallitukseen valittiin Eila Saari, Sirpa Alatalo, Tapio Rannila, Vuokko Viirumäki, Katariina Saari ja Emmi Tiukkanen.

Toiminnantarkastajiksi valittiin Juha Salo ja Hannu Mäki.

Palkitsemisia

Viime vuoden aktiivisia nuoria palkittiin kokouksen päätteeksi.

Palkitut ovat toimineet muun muassa kerhonohjaajina, nuorisotilojen ohjaajina ja ketjuvasikan kasvattajina. Palkittuja oli yhteensä 15 nuorta.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät