-1.6 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Salitreeni imaisi mukaansa – Emma muuttui laiskasta liikkujasta bikini fitness -kisaajaksi!

Alajärveläinen Emma Lahti ei ollut koulun liikuntatuntien tähti, eikä muutenkaan harrastanut liikunnallisia juttuja. – Yläasteella liikuntatunnit olivat yhtä pakkopullaa, Emma muistelee.

Nyt tuo tyttö on 18 -vuotias nuori nainen, melkein valmis merkonomi, jonka kroppa on upeassa kunnossa hikisen treenin ja kovan työn ansiosta. Enää Emma ei kaihda liikkumista, treenistä on tullut hänelle intohimo, jota ilman ei halua olla.

MAINOS
Emma kisamitoissaan viime sunnuntain kisan jälkeen.
Emma kisamitoissaan viime sunnuntain kisan jälkeen. Kuva: Tomi Rehell.

– Yläasteen jälkeen kaverini innostui käymään kuntosalilla ja houkutteli minua mukaansa. Aika kauan hän sai puhua ennen kuin suostuin. Menin salille, mutta ei se ollut mitään rakkautta ensi silmäyksellä.

Emma jatkoi salilla käymistä kaverin vanavedessä ja yhtäkkiä hän huomasi kehittyneensä ja saaneensa lisää voimaa. Sitten se olikin menoa ja loppu on legendaa.

Emma alkoi treenata tosissaan. Treenasi ja luki netistä kaiken mitä aiheesta löysi.
Jossain vaiheessa mielessä kävivät kilpailut, mutta ne tuntuivat kovin suurelle unelmalle. Reilu vuosi sitten Emma kuitenkin päätti laittaa hakemuksen FitFarm -tiimille. Hänet valittiin mukaan ja valmentajaksi tuli Harri Forsberg Tampereelta.

Oman valmentajan tuella Emma sai selkeän tavoitteen jota kohti lähdettiin ja työkalut, jolla tavoite saavutettiin.

Tuo tavoite, Emman ensimmäinen bikini fitness -kisa oli 17.4. Sportyfeel Fitness Classic Helsingissä.

Harjoittelu valmentajan ohjauksessa muutti monta asiaa Emman elämässä. Harjoittelu muuttui järkevämmäksi ja tehokkaammaksi. Kaikki mitä treeneissä tehdään, tehdään täysillä.

Myös aterioissa tapahtui iso muutos. Emma oli jo aikaisemminkin syönyt järkevästi, mutta nyt lautaselle alettiinkin laittaa suurempia annoskokoja – Emman piti syödä enemmän! Nyt Emma esimerkiksi punnitsee kaiken ruuan mitä syö – eikä koe sitä lainkaan vaivalloiseksi.

Ruokavalio on runsasproteiininen, mutta sisältää myös hyviä rasvoja ja hiilihydraatteja. Aamupuuroa Emma ei jättänyt väliin edes kisadieetillä.

Kisadieetti kesti 21 viikkoa ja silloin ei syödä mitään mitä ohjeissa ei ole. Loppuvaiheessa dieetti alkoi jo tuntua treeneissä, mikä oli rankempaa kuin ajoittain vaivannut nälkä.

– Kisakunto on vain se yksi hetki, siinä pysymistä ei edes tavoitella. En edes haluaisi olla niin hoikka, kuin kisakunnossa olen, Emma sanoo ja kertoo, että kilpailun jälkeen ensimmäinen asia jota hän halusi, oli kuitenkin vesi. Vasta sen jälkeen tuli ruoka.

Emman ensimmäinen kilpailu sujui paremmin, kuin edes uskalsi toivoa. Emma otti kolmannen pokaalin tuossa kovatasoisessa kisassa.

– Jatkossa haluan kisata uudelleenkin, nautin lavalla olemisesta ja esiintymisestä niin paljon!

Seuraavien kisojen ajankohtaa ei vielä ole lyöty lukkoon, sillä ennen niitä Emma haluaa panostaa treenin, muokata vartaloaan lisää toivomaansa suuntaan. Lisää lihasta hän haluaa etenkin takareisiin ja olkapäihin pyöreyttä, vaikkakaan lajissa ei haeta liikaa lihaksia.

Emman normi treeniviikko on viisi kuntosalitreeniä ja aerobiset harjoitukset. Laji on melko yksinäinen, vaikka salilla on tuttuja, niin rutistus tehdään yksin. – Tykkään treenata yksin, se on minun oma terapiatuntini, Emma nauraa.

Vaikka Emma oli ennen laiska liikkuja, niin nyt hän mielellään kannustaa muitakin nuoria liikkeelle. Saliharjoitteluun ei tosin edes kovin nuorena voi alkaa panostaa, mutta aikuiselle se on hyväksi, jokaiselle.

Vaikka alkuvaiheessa kehitys on nopeaa, niin pitemmälle tähdätessä homma vaatii pitkäjänteisyyttä. Treenistä pitääkin nauttia. – En tee tätä hyvän ulkomuodon takia, vaan siksi koska nautin treenaamisesta. Ulkonäkö tulee siinä sivussa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät