-6.7 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Huoltokorjaamo Rantalan kevätmarkkinoilla esillä pelit ja vehkeet kesäpuuhiin

Huoltokorjaamo Rantalassa kesäkausi käynnistyy tuttuun tapaan Kevätmarkkinoiden kautta. Markkinatapahtuma on luvassa tulevana perjantaina 29.4. kello 10-17.

Markkinoilla esittäytyvät mitä erilaisimmat pelit ja vehkeet, joilla vaikkapa puutarhanhoidon saa sujumaan näppärästi, nurmikonleikkuukin onnistuu nykyisin isännän ja emännän keskittyessä grillaamiseen.

MAINOS
Erkki Rantala on uransa aikana hakenut oppia korjaamo- ja huoltotöihin lukuisilta eri kursseilta. Niistä ensimmäinen oli 6.-10.3.1072 järjestetty Fiat -asentajakurssi!
Erkki Rantala on uransa aikana hakenut oppia korjaamo- ja huoltotöihin lukuisilta eri kursseilta. Niistä ensimmäinen oli 6.-10.3.1072 järjestetty Fiat -asentajakurssi!

Huoltokorjaamo Rantala on toiminut Alajärvellä jo 31 vuoden ajan. Erkki Rantala toimi aluksi huoltoaseman pitäjänä Hoiskossa viiden vuoden ajan ja vuonna 1985 perustettiin Huoltokorjaamo Rantala. Se jatkoi toimintaansa Hoiskossa, kunnes tilat nykyiselle paikalle Teollisuustielle valmistuivat talvella 1986.

Jo Hoiskossa Rantala myi korjaamotoimintojen ohella Jonsered -moottorisahoja. Uusien tilojen myötä mukaan tuli Stihl -edustus ja pikkuhiljaa pienkonepuoli alkoi kasvaa ja laajeta nykymittoihinsa.

Seija Rantalan aluetta myymälää laajennettiin 2006 ja myös korjaamopuolelle laajennuksia on vuosien varrella tehty niin, että nykyisin käytössä on kolme nosturia. Erkin ja Seijan lisäksi yrityksessä työskentelee yksi ulkopuolinen työntekijä huoltopuolella.

Erkki huolehtiikin yrityksessä huoltamopuolesta ja Seija myymälästä. Seijan tekee myös ajanvarauksia ja varaosatilauksia. Näin keväisin huoltopuolta työllistävät paljon myös erilaiset pienkonehuollot moottorisahoista alkaen.

Kevätmarkkinoilla taidetta ja esittelyjä

Perjantain Kevätmarkkinoilla asiakkailla on oivallinen tilaisuus tutustua kahvikupposen äärellä erilaisiin leikkureihin, pienkoneisiin, moottorisahoihin, hakettajiin ja vaikka mopoihin ja mönkijöihin, joita kaikkia löytyy yrityksen tarjonnasta.

Tutustuttavissa on mm. kotimainen Piko -pilkekone ja esittelijä näyttää polttopuukoneen toimintaa. Paikalla on myös Sthilin edustaja.

Pian on myös painepesureiden aika. Talven likaamat terassit odottavat jo pesijäänsä.
Pian on myös painepesureiden aika. Talven likaamat terassit odottavat jo pesijäänsä.

Moottorisahataiteilija saapuu paikalle pitämään työnäytöstä ja taiteilijan käsissä onkin hienoa nähdä miten puu muuttuu taiteeksi pelkän moottorisahan avulla!

Kevään kiinnostavimpia uutuuksia tutustuttavaksi ovat luonnollisesti erilaiset ruohonleikkurit, onhan enää hetki siihen päivään, kun leikkurit on ensimmäisen kerran käynnistettävä.

Mielenkiintoisia ovat robottileikkurit, automowerit, joita löytyy nykyisin yhä useammalta kotipihalta. Nykyiset ruohonleikkuurobotit kykenevät pitämään pihan siistinä varsin laajoiltakin alueilta ja myös silloin, vaikkei nurmikko olisi viimeisen päälle tasainen.

Kevään hankintoihin monella kuuluvat myös painepesurit, sillä alkaahan niin terassien, autojen kuin mattojenkin pesu ihan pian. Oksahakkureilla taas saa silputtua kevään puutarhanhoidossa katkotut oksat tehokkaasti ja syntynyt hake voidaan käyttää vaikkapa kukkapenkkien katteena.

Samalla reissulla Rantalasta löytyy myös pienkoneöljyt ja muut tarvikkeet omien pienkoneiden omatoimiseen keväthuoltoon. Vauhdista pitäville valikoimissa on myös mopoja ja mönkijöitä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät