24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Alajärven nuoret aktiivisina!

Alajärveltä löytyy suuri joukko nuoria, jotka ovat aktiivisesti ja innolla järjestämässä toimintaa nuoremmille lapsille.

Vapaa-aikaohjaaja Oskari Viitakankaalla onkin kiitollinen rooli olla tukemassa ja auttamassa näitä innokkaita nuoria, joilta ideat ja tahto tehdä ei lopu.

MAINOS

Hyvä esimerkki ovat tyttötoimintaa Nuorisovintillä pyörittävät serkukset Eve ja Essi Pitkäkangas. Tyttötoimintaa Nuorisovintillä käynnisteltiin vuoden 2015 alusta, välillä homma oli tauolla, mutta uuteen intoon homma lähti uusien ohjaajien myötä.

Eve ja Essi ovat vetäneet toimintaa joka keskiviikko kello 15.30-18.30 maaliskuun alusta lukien ja toiminta jatkuu vielä pari viikkoa ennen kesätaukoa. Syksyllä aloitetaan uudelleen samojen ohjaajien toimesta!

Essi ja Eve kertovat, että tyttötoimintaan ovat tervetulleita tytöt ala-asteikäisistä alkaen. Mukana on nyt ollut kymmenisen tyttöä, joiden kanssa aina alussa syödään jokin suolainen välipala, joka toisinaan myös leivotaan itse. Sen jälkeen vuorossa on jokin yhteinen leikki tai muu kaikkia kiinnostava juttu. Joskus on kokeiltu kasvonaamioita, pelattu pelejä tai tehty näytelmää – sellaisia juttuja jotka tyttöjä kiinnostavat.

Yhteisen alun jälkeen mietitään, mitä osallistujat haluavat tehdä ja usein on niin, että yhteistä toimintaa jatketaan ja leikitään vaikkapa piilosta, pelataan pelejä tai vaikkapa jutellaan!

Eve ja Essi innostuivat tyttötoiminnan vetäjiksi Oskarin kysyessä heitä tehtävään. Essi kertoo, että hänellä oli ollut jo pidempään mielessä että hän voisi olla mukana vetämässä tytöille jotain kerhoa, mutta aloittaminen tuntui vaikealle. Kun Oskari kysyi tyttötoiminnan vetäjäksi, ei vastausta tarvinnutkaan miettiä.

Even ja Essin mielestä tytöille pitää olla omaa toimintaa, koska useimmissa kerhoissa on enemmän poikia kuin tyttöjä ja siksi tietenkin kerhoissa myös tehdään enemmän poikia kiinnostavia juttuja.

Kyläkouluille toimintaa!

Vaikka monet toiminnot keskittyvät Nuorisovintille, niin kyliäkään ei haluta unohtaa!

Oskari Viitakangas heittää nyt haastetta kyläkouluille koko Alajärven alueella! – Nuoristamme Elmeri Antila esitti minulle idean, että nuoret järjestäisivät toimintaa, esimerkiksi riehapäivää tai välituntitoimintaa, kyläkouluille!

– Mielestämme idea oli hyvä ja Elmerin lisäksi iso joukko muitakin nuoria innostui asiasta ja niinpä meillä olisi porukka innokkaita nuoria järjestämään tapahtumia kouluille vaikka vielä tänä keväänä tai tulevana syksynä, Oskari Viitakangas kertoo.

Kouluista Uusikylä on jo tarttunut ideaan ja siellä järjestetään toukokuun alkupuolella kahden oppitunnin mittainen touhutapahtuma koko koulun väelle! – Suunnittelemme ja toteutamme koko ohjelman yhdessä nuorten kanssa, Oskari sanoo ja kertoo, että suunnittelun pohjaksi otetaan aina koululta kerrotut toiveet.

Toukokuulle pystytään ottamaan vielä pari muutakin koulua, joten nyt kannattaa kouluilta olla nopeasti yhteydessä Oskariin!

Tapahtumasta koulut saavat varmasti myös ideoita jatkon omaan välituntitoimintaansa ja samalla oppilaat saavat kontaktin yläkoulun oppilaisiin!
Tässä toiminnassa on mukana myös Alajärven 4H yhdistys, jonka uutena toiminnanjohtajana toukokuun alusta lukien toimii Krista Savola Lappajärveltä.

Krista odottaakin jo innolla uutta haastavaa ja mielenkiintoista tehtäväkenttäänsä ja on iloinen siitä, että monenlaista touhua on valmiiksi sovittuna, missä 4H on mukana.

Duudsonit Activity Parkiin retkelle!

Oskari kertoo, että kevään ohjelmassa on luvassa myös bussireissu Duudsonit Activity parkiin. Reissu on toteutumassa perjantaina 6.5., joka on alakoululaisilla vapaapäivä.

Reissu on avoin kaikille, alle 7 -vuotiaat voivat lähteä mukaan vain vanhemman kanssa. Aikataulu on sellainen, että Alajärveltä bussi starttaa kello 12 ja ajaa Lehtimäen kautta Seinäjoelle. Takaisin Alajärvellä ollaan noin kello 18-19.

Matkaan mielivien tulee ilmoittautua Oskarille hetimmiten. Hintaa matkalla on 20 euroa ja 4H:n yhdistyksen jäsenille 15 euroa, sillä 4H on järjestelyissä mukana.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät