24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Saukonkylän Vappukirppiksellä lapset pääosassa

Saukonkylällä on kylätoimintaa puhalleltu uuteen intoon viime syksystä lähtien. Tuolloin nuoret äidit Aino-Maija Ojala, Mariaana Hankaniemi ja Henna Sillanpää lähtivät järjestämään Isänpäivän viikonloppuun suurta kirppistapahtumaa, joka vetikin väkeä paikalle niin kylältä kuin kauempaakin, tungokseksi saakka.

Tapahtuma siis onnistui kahdessa suhteessa: kyläläisiä saatiin yhteen ja lisäksi päästiin näyttämään muille, että Saukonkyläkin on olemassa ja voi hyvin!

MAINOS

– Lisää oman kylän väkeä olisimme paikalle silti toivoneet, Aino-Maija ja Henna sanovat ja kertovat, että hyvää palautetta on saatu ja toivottu tapahtumille jatkoa.

Jatkoa onkin luvassa heti Vapun päivänä 1.5. Nyt kirppari pidetään yksipäiväisenä ja Vapun kunniaksi lasten viihtymiseen on panostettu tosissaan.

Vapun päivänä sunnuntaina 1.5. Saukonkylän kyläseuralla pidetään kirppistapahtumaa kello 10-15 niin, että Lionsien Vappumarkkinoilla vierailevat ehtivät Saukonkylälle hyvin joko ennen tai jälkeen Vappumarkkinoiden.

Kirppismyyjiä mukaan mahtuu sisälle noin 15 ja lisäksi ulkosalla voi pitää peräkonttikirppistä, tilaa on varmasti. Kirppispaikka maksaa vain neljä euroa ja niitä voi varata Hennalta numerosta 040 7588742.

Lapsille paikalla on kylän nuorten toimesta maksutta kasvomaalausta ja ikioma pika-arpajaispöytä, johon ihania ja lapsenmielisiä palkintoja ovat lahjoittaneet K-Market Vinkki, Kesport, K-Supermarket, S-Market, Paapo ja Info Kirjakauppa. – Olemme saaneet tosi hienoja palkintoja lapsille, mistä iso kiitos lahjoittajille!

Lapsille on myös oma leikkinurkka ja paikka, jossa voi askarrella ikioman vappunaamarin! isoja ja pieniä asiakkaita palvelee sisätiloissa myös kahvio-puffetti.

Nosh Organics -vaatteita ja kotoisia mehuja

Kirppispöytien lisäksi paikalla pääsee tekemään myös mehu- ja marjahankintoja, sillä kylällä Lahghedin marjatilaa pitävä Leena Langhed tuo tarjolle pakastevadelmaa sekä kotitekoisia mehuja, aitoa lähiruokaa.

Leena Langhed tyhjää kylmiönsä mehuhyllyjä Vappukirppikselle, jossa tarjolla on mehujen lisäksi mm. pakastevadelmaa!
Leena Langhed tyhjää kylmiönsä mehuhyllyjä Vappukirppikselle, jossa tarjolla on mehujen lisäksi mm. pakastevadelmaa!

Leena on perustanut marjatilan jo 20 vuotta sitten. Hän viljelee nykyisin mansikkaa, vadelmaa ja mustaherukkaa kutakin noin puolen hehtaari alalla. Leena kokee työstään erityistä iloa ja on onnellinen siitä, että saa sadonkorjuun aikaan myös työllistettyä muutaman henkilön.

Kesäaikaan kauppaa tehdään tilalta suoraan asiakkaille ja suurin osa mustaherukasta menee torimyyntiin, mutta talvisin suurin asiakas on terveyskeskus.

Mehuja Leena on tehnyt ehtimisen mukaan ja viime kesänä hän ehti tehdä niitä tavallista paremmin. Mehut tehdään vanhaan hyvään malliin Mehu-Maijalla keittäen ja tarjolla onkin perinteisiä mansikkamehuja, vadelma- ja mustaherukkamehua sekä sekamehuja.

Nämä terveelliset ja lisäaineettomat, kotitekoiset mehut säilyvät hyvin joko jääkaapissa, kellarissa tai kylmiössä.

Kirpparipaikalla pääsee tutustumaan myös NOCH -vaatteisiin naisille ja lapsille. Paikalle saapuu tuote-esittelijä Miia Siukola Kuortaneelta.

NOSH Company Oy on vuonna 2009 perustettu suomalainen yritys, joka valmistaa ihanan värikkäitä, tyylikkäitä, ajattomia ja laadukkaita luomupuuvillavaatteita.

Kaikki vaatteet värjätään myrkyttömillä väreillä ja ovat näin suosittuja myös herkkäihoisten keskuudessa. Suunnittelutyö tehdään Hämeenlinnassa ja yrityksessä työskentelee tällä hetkellä 15 henkilöä ja lisäksi NOCH työllistää 90 yksityisyrittäjänä työskentelevää kotimyyjää. Vaatteet valmistetaan Portugalissa eettisesti ja mahdollisimman ekologisesti.

NOSH lastenvaatteet ovat tuplakokojensa vuoksi pitkäikäisiä. Käyttöikää pidentävät myös korkeat hihansuut ja nilkkaresorit. Bodeissa on haaraosassa lisänepparit.

NOSH naistenvaatteet ovat saaneet suosiota tyylikkäiden asukokonaisuuksien, miellyttävän pehmeyden ja tyylikkyyden takia.

Nyt näihin kaikkiin ja monenmoiseen muuhun tarjontaan pääsee tutustumaan Saukonkylän Vappukirppiksellä!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät