MAINOS

Eläkeliiton Lehtimäen yhdistys juhlien uudelle vuosikymmenelle

Eduskunnan toinen varapuheenjohtaja Paula Risikko sai Lehtimäeltä muistokseen itselleen ja tyttärelleen käsin kudotut kauniit sukat!
Eduskunnan toinen varapuheenjohtaja Paula Risikko sai Lehtimäeltä muistokseen itselleen ja tyttärelleen käsin kudotut kauniit sukat!

Eläkeliiton Lehtimäen yhdistyksen 40 -vuotisjuhla veti Nuorisoseuran talon ääriään myöten täyteen lauantaina. Juhlapuhujana kuultiin Eduskunnan toista varapuheenjohtajaa Paula Risikkoa, joka aamupäivän kiireidensä jälkeen ehti viivähtää Lehtimäellä koko juhlan ajan ja nauttia toinen toistaan mukavammista ohjelmanumeroista.

– Yhdistystoimintaa tarvitaan monesta eri syystä. Yhdistykset ovat edunvalvojia, mutta ne tarjoavat myös vertaistukea, ihmisiä joita yhdistää samanlaiset asiat, Risikko totesi.

MAINOS

Risikko näki vaikuttamisen hyvin tärkeäksi, koska jokaisella ihmisellä on oikeus vaikuttaa omaan elämäänsä. – Meillä jokaisella on erilainen elämäntilanne ja jokaisella omanlaiset tarpeemme. Koska olemme erilaisia, myös palvelujen pitää olla erilaisia.

Eläkeliiton Lehtimäen yhdistyksen 40 -vuotisjuhlassa sali täyttyi viimeistä paikkaa myöten.

Risikko esitti puheessaan kotitalousvähennyksen laajempaa kohdentamista ikäihmisille. – Palvelujen, jotka edistävät ikäihmisten kotona pärjäämistä, tulisi olla laajemmin kotitalousvähennyksen piirissä.

– Tavoite, että asutaan kotona mahdollisimman pitkään ei onnistu, ellei sinne saada monipuolista apua ja tukea. Kunnat eivät niitä pysty riittävästi järjestämään.

– Muun muassa Sitra on esittänyt kotitalousvähennyksen korottamista 75 vuotta täyttäneille. Sitran mukaan suurimman hyödyn saisivat pienituloiset eläkeläiset ja etenkin 75 vuotta täyttäneet pienituloiset naiset. Hyödyt olisivat sitä suuremmat, mitä enemmän se kannustaisi ostamaan kotitalouspalveluja, jotka edistäisivät toimintakykyä ja itsenäistä selviytymistä.

Esimerkkinä ikäihmisten uusista palvelutarpeista Risikko nosti esiin digitalisaation mukanaan tuomat muutokset. Muun muassa sähköisten palveluiden käytön opastus tulisi sisällyttää kotitalousvähennyksen piiriin.

– Yhä useampi palvelu on siirtynyt sähköiseksi ja digitalisuutta suunnitellaan laajennettavan palveluissa edelleen. Tämä on iso haaste vanhemmalle väestölle.

Muisteluita ja ansiomerkkejä

Juhlan avaussanat lausui yhdistyksen puheenjohtaja Ulla Jokinen todeten, että vaikka yhdistyksessä on yli 400 jäsentä, niin Lehtimäellä ei ole pelkästään eläkeläisiä vaan myös nuoria ja lapsia.

Senioritanssijat ja Taimelan koulun kutosluokkalaiset tanssivat yhdessä hienot esitykset!

Tästä saatiin juhlaohjelmassakin hieno näyttö, kun Sukupolvet kohtaavat -esityksessä nähtiin Lehtimäen senioritanssijoiden ja Taimelan koulun kuudesluokkalaisten yhteinen upea tanssiesitys Tuula Hankaniemen ohjaamana!

Jokinen kertoi, miten vireästi 40 -vuotias yhdistys Lehtimäellä toimii. On monenlaista liikuntamahdollisuutta sillä tavoitteella, että kotona voitaisiin asua mahdollisimman pitkään. Vapaaehtoiset vierailevat laitoksissa ja naapureista pidetään huolta.

Kuorolaulua juhlassa kuultiin Lehtimäen Mieskuoron esittämänä Marita Jokiahon johdolla.

Lehtimäen Mieskuoro viihdytti yleisöä Marita Jokiahon johdolla.

Yhdistyksen historiikki nähtiin hienona videotallenteena, jonka seuraaminen viihdytti yleisöä aivan toiseen tapaan, kuin perinteinen luettelo tapahtuneista asioista! Nyt kaikki muistavat, että Lehtimäen yhdistys oli perustamisensa aikaan Suomen Kallein tilaisuus, olihan sitä perustamassa peräti kuusi Kallea.

Juhlassa jaettiin myös ansiomerkkejä ansioituneille toimijoille. Kultaisen ansiomerkin saivat vastaanottaa Ulla Jokinen, Eija-Liisa Keskinen, Maire Murtomäki ja Elma Salo. Hopeinen ansiomerkki luovutettiin Terttu Maasalolle ja Kaarina Myllynevalle.

Juhlassa selvisivät myös juhla-arpajaisten voittajat! Könninkellon voitti Päivi Puskala, käsintehdyn puukon Olli Teerimäki ja lahjakortit Pirjo Törmä, Lila Ilomäki sekä Maija Välisaari.

Lehtimäen kappeliseurakunnan tervehdyksen ja loppurukouksen toi diakoni Ulla Anttila. Juhla päättyi Lauluun Lehtimäelle.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version