13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Ysimatkat tuovat ja vievät – myös Alajärvellä riittää nähtävää!

Harva tulee ajatelleeksi, että kaikille alajärveläisille ja lähiseutujen asukkaille jo yli 20 vuoden ajan tuttu matkatoimisto Ysimatkat ei vain kuljeta matkailijoita Järviseudulta poispäin, vaan Ysimatkojen avustuksella seutukunnalle myös saapuu matkailijoita näkemään ja kokemaan alueen parhaita paloja.

– Olemme alusta alkaen halunneet tuoda ryhmiä vierailemaan omalla alueellamme ja viime vuosina tämä on viimein alkanut toteutua, Inga Yli-Sikkilä iloitsee.

MAINOS

Iso merkitys Järviseudulle suuntautuville ryhmämatkoille on Kraatterijärven ihmeet -hankkeella, jolla seutukuntaa on saatu profiloitua. Sen kärkinä ovat Aaltoa ja Aarioita -tapahtuma ja Halkosaaren kesäteatteri. Näitä ja koko Kraatterijärveä Inga oli juuri esittelemässä matkamessuilla ja ihmiset olivat todella kiinnostuneita!

– Kotimaan matkailu on tärkeää ja onneksi meillä on nyt huomattu, että tälläkin seudulla on paljon nähtävää. Aalto -keskus on hieno kokonaisuus, joka on Aaltoa ja Aarioita -tapahtuman myötä noussut paremmin näkyville.

Tulevana kesänä Ysimatkojen kautta Aaltoa ja Aarioita -tapahtumaan saapuu ryhmämatkaajia, jotka konsertin lisäksi tutustuvat Aalto -keskukseen, ruokailevat Alajärvellä ja tutustuvat paikkakuntaan.

Aaltoa ja Aarioita tapahtuman yhteydessä järjestettävät kiertokävelyt Aallon kohteissa ovat vetäneet mukaansa myös paljon paikkakunnan omaa väkeä.

– Yleensäkin olisi hyvä arvostaa oman paikkakunnan tarjontaa, puhutaan sitten niin kulttuurista kuin palveluistakin, muistuttaa Juhani Yli-Sikkilä. – Palvelutkaan eivät täällä säily, ellei niitä käytetä.

Kotimaan matkailulle on tällä hetkellä paljon tilausta, sillä tapahtumat Euroopassa ovat muuttaneet monen matkasuunnitelmia.

– Varovaisuus on lisääntynyt, vähän turhaankin, sillä edelleen löytyy hienoja kohteita myös Euroopasta, joissa terrorismin uhka on vähäinen, Inga sanoo.

Jos tilanne ei rauhoitu, niin kotimaan ja lähialueiden matkailu saa piristystä. Ylimitoitettuun varovaisuuteen ei kuitenkaan ole syytä, jos kohde mietityttää niin apua ja neuvoa voi kysyä Ysimatkoilta!

Pitkälle lomalle aurinkoon?

Ysimatkojen toiminta painottuu tilausmatkojen järjestämiseen ryhmille niin Suomeen kuin ulkomaillekin.

Ryhmät reissaavat teattereihin, konsertteihin ja kiertomatkoille Suomessa. Osa lentää Euroopan kaupunkeihin Berliiniin, Budapestiin tai Frankfurtiin, joku suuntaa junalla Pietariin.

– Toukokuussa yrittäjät lähtevät Berliiniin ja toinen porukkaa suuntaa Karjalaan.

Ryhmät ovat eri yhdistyksiä, harrastus- tai työporukoita. Välillä ysimatkat järjestää suosittuihin kohteisiin omiakin matkoja.

Oma kokonaisuutensa ovat pitkät lomat. Nämä ovat erityisesti Ingan ja Juhanin tyttären Saila Kivipellon käsialaa. Saila on juuri palannut tarkastamasta kohteita, johon matkailijan voi turvallisin mielin lähettää pitkälle lomalle.

– Ennestään meillä on tarkastettu kohde jo Thaimaassa Hua Hinissa, nyt vastaavaa löytyy myös Espanjasta Fungirolan ja Benalmadenan seuduilta, Saila kertoo.

Pitkät lomat ovat usean kuukauden mittaisia ja vaikka niitä voidaan järjestää muuallekin, niin tarkastetuissa kohteissa tiedetään että maapalvelut pelaavat.

Pitkät lomat ovat edullisia verrattuna viikon, parin reissuihin. – Tarkastetuissa kohteessa pärjää suomen kielellä ja tukiverkostot ovat olemassa. Sovittaessa kaikki hoidetaan niin, että lentokentällä odottaa kuljetus ja perillä majoituspaikassa on jääkaappi täytettynä!

Kaikille matkalaisille Ysimatkoilta suositellaan matkavakuutuksen ottamista ja kauemmas lähdettäessä kannattaa tehdä maksuton matkustusilmoitus.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät