Remont Group rakentaa niin isot kuin pienetkin kohteet

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärveläinen Ilpo Kangastie on käynyt reissun Etelä-Suomen kautta takaisin kotipitäjään. Paluumuuttajana Alajärvelle pari vuotta sitten tullut Ilpo kulki vielä jouluun saakka viikot työssä Etelä-Suomessa, mutta siihen sai reissaaminen loppua.

Etelä-Suomessa Ilposta tuli yrittäjä, joka tänä päivänä työllistää 11 miestä.

MAINOS

Remont Group Oy rakentaa parhaillaan Seinäjoelle Qmax salibandy -areenaa ja toista ääripäätä edustaa Kauniaisissa työn alla oleva kylpyhuoneremontti.

Ilpo on yrittäjäperheen kasvatti ja aloitti itse työnteon jo 14 -vuotiaana Rinteen Putkessa hyvässä opissa. Siitä hän siirtyi Hallisepille rakennuspuolen oppiin, josta kiittääkin saaneensa laajan opin.

Tämän jälkeen Ilpo alkoi tehdä keikkatöitä eri puolilla Suomea ja Ruotsia, kunnes muutti kymmenisen vuotta sitten Etelä-Suomeen ”naisen takia”. Kahdeksan Etelä-Suomessa vietetyn vuoden jälkeen, pari vuotta sitten, perhe muutti Alajärvelle. Perheeseen kuuluu puolison lisäksi 5 -vuotias poika ja 7 -vuotias tytär.

Etelä-Suomessa asuessaan Ilpo lähti rakentamaan paritaloja ja omakotitaloja, jotka sitten myi valmiina. Koska pikkuveli on sähkömies, löytyi tekijöitä joka hommaan ”omasta takaa”. Vuonna 2012 oli Remont Group Oy:n perustamisen aika.

Tuossa vaiheessa toimenkuvaan tulivat alihankintatyöt ja Ilpo alkoikin tehdä aliurakoina mm. kattoremontteja ja kattojen korotuksia sekä Kastellin talopakettien lvi -asennuksia.

Remont Group Oy rakentaa parhaillaan Seinäjoelle Qmax salibandy -areenaa.
Remont Group Oy rakentaa parhaillaan Seinäjoelle Qmax salibandy -areenaa.

Yrityksen toiminta on jatkunut ja laajentunut jatkuvasti yhä suurempiin kohteisiin. Tällä hetkellä työtä tehdään kautta Suomen ja yritys toteuttaa niin suurempia kohteita rakennusliikkeille kuin pieniä kohteita yksityisille kuluttajillekin.

– Tällä hetkellä meillä on työn alla mm. Qmax salibandy -areena Seinäjoella, jonka rakennamme alusta loppuun pääurakoitsijana toimivalle Rakennus K Karhu Oy:lle. Tätä ennen teimme Seinäjoen keskustaan kerrostalon perustukset. Siinä pääurakoitsijana oli sama rakennusfirma, mitä kautta saimme myös tämän työn, Ilpo kertoo.

Alalla työkohteita usein saakin juuri siten, että hyvin ja aikataulussaan tehty työ poikii uusia urakoita.

Ilpon työntekijät ovat Alajärveltä, Lappajärveltä, Kuortaneelta ja Härmästä. Kaikki suomalaisia, vaikka puolalaista ja virolaista halpaa työvoimaa olisikin saatavilla. – Näin tulee olemaan myös jatkossa, työllistän suomalaisia rakennusmiehiä, mielellään Järviseudun alueelta.

Vaikka yrityksen toiminta-alue on koko Suomi, niin mieluusti työtä tehdään lähialueilla. Ammattitaitoiset työmiehet, työn tekeminen sovitussa aikataulussa ja rehellisyys ovat niitä keinoja, joilla yrityksen palveluksia kelpaa tarjota niin rakennuttajille kuin yksityisillekin. – Vaikka pystymme toteuttamaan mittaviakin kohteita, niin pieniäkään kohteita ei väheksytä.

Terratalot omana yrityksenään

Remont Group Oy:n lisäksi Ilpo Kangastiellä on toisena yrityksenä 2013 perustettu Terra-Talot Oy, jonka osalta varsinainen markkinointi on juuri käynnistymässä. Sen myötä asiakkaille lanseerataan uudentyyppinen tapa löytää unelmiensa valmistalo.

– Tuon asiakkaiden käyttöön visualisointiohjelman, jota ei ole vielä millään muulla merkillä. Ohjelman avulla asiakas voi suunnitella omaa taloaan ja pystyy tekemään valintoja, joiden avulla pystytään budjetissa.

Terra-Talot ovat elementtitaloja, jotka myydään asiakkaalle avaimet käteen -periaatteella. Elementit ostetaan alihankkijoilta suomalaisilta valmistajilta.

Tarkoitus on panostaa siihen, että jokainen Terra-Talo on yksilöllinen, asiakkaan tarpeiden mukainen. Talot rakennetaan valmiiksi paikan päällä joko Ilpon omien miesten toimesta tai sopimusvalmistajien toimesta.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliYksilöllisen oppimisen opetusmallia tehtiin tutuksi alueen opettajille
Seuraava artikkeliVappumarkkinoita vietettiin kauniissa säässä Alajärvellä