0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Lähetyskirppu on uudistunut – tarjonta entistä paremmin esillä

Alajärvellä jo 26 vuoden ajan toiminut Lähetyskirppu -kirpputori on uudistunut ilmeeltään niin, että nyt tarjonta kohtaa etsijänsä entistäkin helpommin!

Lähetyskirppua ylläpitävän Siion ry:n puheenjohtaja Timo Kataja kertoo, että uudistuksen aikaansaajina olivat kirppistä pyörittävien naisten ideointi, jonka avulla tilat otettiin entistä järkevämpään käyttöön niin, että tilan ja avaruuden tuntu lisääntyi samalla, kun eri tuoteryhmät on aseteltu aikaisempaa selkeämmin esille osastoittain.

MAINOS
Jokainen tuote käydään läpi ennen esille laittoa. Siisteistä hyllyistä on helppo löytää tarvitsemansa.
Jokainen tuote käydään läpi ennen esille laittoa. Siisteistä hyllyistä on helppo löytää tarvitsemansa.

Tähän tarvittiin muutamia uusia rekkejä, siirreltäviä väliseiniä ja ennen kaikkea fiksuja ajatuksia. Varsin pienin muutoksin koko Lähetyskirpun ilme muuttui.

Lähetyskirpussa myynnissä oleva tavara on kaikki lahjoituksena saatua. Myyntiin vastaanotetaan vaatteiden lisäksi mm. huonekaluja, käyttö- ja sisustustavaraa, kaikkea mahdollista käypää tuotetta. – Oikeastaan vain vanhat televisiot ja kirjat ovat sellaisia, joita emme ota vastaan, Kataja kertoo.

Lahjoitettavan vaatteen tai muun tavaran tulee olla sen kuntoista, että sellaisen itsekin vielä voisi ostaa. Kun lahjoitus on saatu, menee se ensin lajitteluun, jossa jokainen tuote käydään yksitellen läpi, tarkastetaan, vaatteet laitetaan henkareihin ja tuotteet hinnoitellaan.

Vaatteet lapsille, miehille ja naisille löytyvät omista paikoistaan niin, että jotakin tiettyä asiaa etsiessään ei tarvitse käydä läpi ihan kaikkea.
Vaatteet lapsille, miehille ja naisille löytyvät omista paikoistaan niin, että jotakin tiettyä asiaa etsiessään ei tarvitse käydä läpi ihan kaikkea.

Sen jälkeen tavara päätyy esille myymälään odottamaan ostajaansa. Ostajia löytyykin hyvin, ihan kaiken ikäisiä ihmisiä. Ja myös tarjontaa on jokaiselle, vauvasta vaariin.

Mitään tyypillistä kirpputori -asiakasta ei tänä päivänä ole, ovesta voi kävellä sisälle ihan kuka tahansa, joka vain on ymmärtänyt kierrätyksen järkevyyden. Ja nykyisin useimmat ymmärtävät, että kirpputorilta ostettu tavara ei ole yhtään sen vähempiarvoinen kuin suoraan pakasta vedetty.

Lähetyskirpun tarjontaa tutkaillessa huomaakin, että esimerkiksi vaatepuolella on tarjolla todella paljon sellaisia asuja, joita on tuskin muuta kuin sovitettu. Esillä on kivoja, yksilöllisiä vaatteita kaiken ikäisille miehille ja naisille, sekä luonnollisesti lapsille.

Työvuorossa Lähetyskirpussa ollut Tarja Rantala toteaakin, että aivan kaikenlaisille tuotteille on kysyntää. Lastenvaatteet löytävät uuden omistajan nopeasti, mutta samalla tavalla haetaan myös urheiluvaatteita ja -tarvikkeita, miesten ja naisten vaatteita, kodin tekstiilejä, astioita ja koriste-esineitä. Huonekalut myydään yleensä nopeasti uusiin koteihin.

Lähetyskirppua hoidetaan puhtaasti vapaaehtoisvoimin. Työringissä on noin 40 henkilöä, jotka lajittelevat tuotteet ja vastaavat myynnistä.

Saatu tuotto käytetään lähetystyöhön lähellä ja kaukana. Timo Kataja muistuttaa, että lähetystyötä tehdään myös ihan lähellä, mutta samoin sitä tehdään esimerkiksi Intiassa ja Israelissa, joihin kaikkiin Lähetyskirpun kautta saatuja varoja käytetään.

Lähetyskirppu tuokin paljon hyvää monin eri tavoin. Tuotteet on hinnoiteltu todella edullisiksi, joten kuka tahansa voi hankkia tarvitsemaansa sieltä sopuhintaan. Samalla saa kaupan päälle hyvän mielen siitä, että tuotteesta maksettu raha päätyy varmasti hyvään tarkoitukseen.

Lähetyskirppu palvelee asiakkaita arkisin kello 9-17 ja lauantaisin kello 10-14.

Tuula Jokiah0

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät