-3.2 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Happi-O2:n toiminta sai erinomaisen aloituksen

Vimpelin Vedon uuden jaoston Happi-O2:n toiminta polkaistiin toden teolla käyntiin Vatpakan hiihtomajalla keskiviikkoiltana.

Yhdessä Järvi-Pohjanmaan vapaa-aikapalvelujen, Vimpelin Osuuspankin ja Fitnesspalvelu Karoliinan kanssa järjestetty ulkoliikuntatapahtuma kokosi jopa toista sataa lasta, nuorta ja aikuista aurinkoiseen kevätiltaan.

MAINOS

Jaoston yhtenä ideanikkarina ja puuhamiehenä toiminut Tero Havinen vaikuttaa mykistyneeltä. – Kyllä vetää sanattomaksi, hän toteaa väkimäärästä ja iloitsee tapahtuman onnistumisesta. Hän uskookin, että toiminnalle on tilausta ja ihmiset kaipaavat yhteistä tekemistä. – Ollaan oikeilla jäljillä!

Yhtenä vahvuutena Havinen näkee, että lapset nauttivat, kun ei lasketa pisteitä eikä kilpailla. Kaikenikäiset pyritään ottamaan huomioon. Tapahtuman väestä hän havainnoikin, että kuudesluokkalaiset pojat loistavat poissaolollaan. Jatkossa täytyykin miettiä mikä olisi sellainen juttu, jolla heidätkin saataisiin mukaan.

– Vimpelissä on osaamista ja aktiivisia ihmisiä, Havinen toteaa. Ajatuksena on, että vetäjilläkin on kivaa. Hän itse ottaa vastuuta maastopyöräilyn, hiihdon ja rullahiihdon vetämisestä.

Kesällä jaosto ottaa rauhallisemmin, mutta keväälle vielä puuhataan toimintaa.
Tapahtumassa oli ohjattua toimintaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Jutta Tuomela kävi luontopolulla poikansa Jooan kanssa.

Luontopolun rasteilla oli erilaisia tehtäviä, kuten x-hyppyä ja karhukävelyä. Lisäksi Jooa pääsi heittämään frisbeetä ja leikkimään pihaleikkejä. – On ollut kivaa! Hienoa, että tällaista järjestetään, Tuomela sanoo.

Jaoston sihteerinä toimiva Salli-Sofia Viinamäki leikitti lapsia hännänryöstön ja hirvenmetsästyksen merkeissä. Mukana leikkimässä oli 40 lasta kerhoikäisestä 2. luokkalaiseen. Lisäksi lapset pääsivät pelaamaan jalkapalloa ja suunnistamaan.

Karoliina Joohsin ohjasi kahvakuulaharjoittelua. Hyvässä säässä oli hyvä havaita, että kahvakuulailu onnistuu myös ulkona! Joohs itse kävi kokeilemassa polkujuoksua, jota veti Kaija Hänninen.

Heikki Rajala VM Sport -urheiluvälinekaupasta Pietarsaaresta esitteli maastopyöräilyä. Sähköavusteinen maastopyörä keräsi paljon ihmettelijöitä ja kokeilijoita.

Rajalan mukaan sähköavusteinenkin pyörä kehittää kuntoa. Se sopii esimerkiksi astmaatikoille, jotka eivät kaikki voi harjoittaa sykettä nostavaa liikuntaa ulkona. Pyörää voi käyttää myös auton sijasta lyhyillä matkoilla sekä esimerkiksi työmatkoilla, jos ei halua hiota tavallisen pyörän selässä töihin mennessä.

Tiina Kangas oli lähtenyt 1,5-vuotiaan tyttärensä Elean kanssa viettämään ihmisten kanssa aikaa. Hän kokeili sähköavusteista pyörää pururadalla. – Olihan se hauskaa! Turbolla mentiin ylämäkeä, hän kuvailee kokemusta. Kangas pyöräilee paljon ja näki, että sähköavusteisella pyörällä pääsisi kulkemaan pidempiä matkoja.

Anna-Maija Siponkoski oli vetämässä yhteistä koiralenkkiä, jolle osallistui noin 15 koiraa lenkkeilijöineen. Siponkosken mukaan koiralenkkejä tullaan jatkamaan noin kerran kuukaudessa Vatpakan maastossa. Lenkeillä koirat pääsevät tutustumaan toisiinsa ja uusiin ihmisiin. -On hyvä lapsillekin nähdä erilaisia koiria.

Makkarat, mehut ja kahvit osallistujille tarjosi Vimpelin Osuuspankki.

Jaana Koivukoski

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät