1 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Plussaa on jokainen kerta, kun nouset sohvalta ylös!

Lappajärven rannalla Nykälänniemessä sijaitseva Onnentupa kätkee sisälleen KipinäKodan Luonto- ja Elämyspalvelut sekä monia muita toimintoja, ja ennen muuta positiivisesti ajattelevan yrittäjän Piia Rajalan.

Lappajärven rannalla Onnentupa kätkee sisälleen KipinäKodan Luonto- ja Elämyspalvelut sekä monia muita toimintoja.
Lappajärven rannalla Onnentupa kätkee sisälleen KipinäKodan Luonto- ja Elämyspalvelut sekä monia muita toimintoja.

Piialle sydämen asia on ihmisen hyvinvointi, niin psyykkinen kuin fyysinenkin, ja hyvin usein nämä kaksi asiaa kulkevat käsi kädessä.

MAINOS

Liikunta on Piian mielestä juttu, jossa ihmisen tulee löytää laji joka antaa nautintoa. Ratkaisukeskeisenä hyvinvointivalmentajana Piia auttaakin ihmisiä löytämään elämäänsä asioita, jotka tuottavat nautintoa ja usein yhtenä osana löytyy liikunta.

– Liikunnan suhteen ajatukseni on se, että aina ollaan plussalla, kun noustaan sohvalta ylös. Siksi haluan pitää meidän jutuissamme kynnyksen todella matalla, tavoitteena on vain lähteä tekemään jotain.

Näin kesän alkaessa Piialla on liikuntavinkki yli muiden; melonta. – Melontaa kannattaa kokeilla! Vaikka olisi huonot jalat tai polvet, niin melominen onnistuu, koska se tapahtuu istualtaan.

Lajina melonta on monipuolista, sitä voi tehdä leppoisaan rytmiin. – Myös meidän melontaretkemme tehdään aina rauhalliseen tahtiin, luonnosta nauttien.

Järvellä meloessa maisema avautuu eteen aivan erilaisena, kuin mihin on tottunut.
Järvellä meloessa maisema avautuu eteen aivan erilaisena, kuin mihin on tottunut.

Onnentuvasta voi vuokrata intiaanikanootteja omille reissuille. Kanootteja on vuokrattavana kaikkiaan neljä ja tarvittaessa ne voidaan siirtää trailerilla asiakkaan toivomaan rantaan. Piia vinkkaa, että esimerkiksi Kaartunen on hieno ja kiva pieni järvi melojalle.

Inkkarikanootit ovat leveitä perhekanootteja, joissa on kaksi melojaa ja lisäksi mukaan mahtuu vaikka pari lasta. Inkkarit sopivat hyvin melottaviksi järvillä ja rauhallisilla joilla, mutta isommille järvenselille ei kannata lähteä.

Melonta voisi olla monelle liikuntaa vähemmänkin harrastavalle mukava laji. Piia kertoo, että usein meloessa harmittaa kun huomaa, että mökkirannoissa on kanootteja, mutta useimmat niistä ruohon peitossa käyttämättöminä. – Jos teillä on kanootti, niin ottakaa se käyttöön! Esimerkiksi Lappajärvi -soutua 19. kesäkuuta on hienoa lähteä katsomaan järvelle kanootista käsin!

KipinäKodan Luonto- ja Elämyspalveluilla on vuokralla neljä intiaanikanoottia, jotka tarvittaessa kuljetetaan trailerilla asiakkaan toivomaan rantaan.
KipinäKodan Luonto- ja Elämyspalveluilla on vuokralla neljä intiaanikanoottia, jotka tarvittaessa kuljetetaan trailerilla asiakkaan toivomaan rantaan.

Meloessa kroppa saa liikuntaa ihan huomaamatta ja samalla kokee elämyksen ja seikkailun. Jopa oma kotijoki on kanootista katsoen ihan erilainen ja samalla voi seurailla lintuja, kaloja tai vaikka harrastaa valokuvausta.

Melonnalla on myös muita positiivisia vaikutuksia. Piia kertoo, että kun äiti ja murrosikäänsä tuskitteleva tytär, riitaisa aviopari tai vaikkapa tyky -päivässä ne työntekijät, jotka eivät aina ihan tule toimeen, laitetaan samaan kanoottiin, on yhteisen sävelen pakko löytyä.

– Jos järveltä haluaa pois, on melojien pakko tehdä yhteistyötä, Piia nauraa ja kertoo, että järveltä on usein haettu yhteistä rytmiä tekemiseen.

Melominen sopii harrastuksena monen ikäisille. Jos lapsi on melko pieni, on aikuisen toki tehtävä enemmän työtä, mutta homma onnistuu jo lapsiltakin. Yläikärajaa ei ole.

Toimintatorstaita ja kakarakeskiviikkoja

Onnentuvan suojissa alkaa nyt keväällä tapahtua muutenkin monenlaista. Toiminta-torstait käynnistyvät tänään 19.5. kello 18 ajatuksella liikettä keholle ja mielelle. Kyse ei ole hikijumpasta, vaan motivaation, tasapainon etsimisestä.

Aiheet illoissa vaihtelevat ja se voi pitää sisällään mm. melontaretken, mielen ja kehon rentoutuksia, askarteluja ja tuunauksia, musiikkia, kehon hyvinvointia, kehonkoostumusmittauksia ja ravintotietoutta ja onnellisuuden kartoittamista ja sitä kohti kulkemista.

Ilmoittautuminen mukaan on keskiviikkona kello 18 mennessä.

Kakarakeskiviikot taas ovat tervettä itsetunnon rakentamista 5-12 vuotiaille, omien vahvuuksien löytämistä ja monipuolista toimintaa.

Toiminta voi pitää sisällään mm. askartelua, musiikkia, roolileikkejä, liikuntaa, tanssia, naurua, metsäretkiä, erätaitoja ja leppoista oloa!

– Tuo mukula tunniksi touhuamaan Tuvalle ja mene itse vaikka lenkille tai melomaan, Piia kannustaa! Ilmoittautuminen on aina tiistaina kello 18 mennessä.

Nyt liikkumaan -kampanja!

Torstai-lehden ja yhteistyökumppanein Nyt Liikkumaan -kampanja on alkanut 14.4. ja jatkuu 30.6. saakka, joten mukaan ehtii vielä mainiosti!

liiku2

Yhteistyökumppaneina tänä vuonna ovat Fitnesspalvelu Karoliina (Vimpeli), Cambridge Valmentaja Maria Yli-Sikkilä (Alajärvi), Alajärven ABC, Fit Factory (Alajärvi), KipinäKodan Luonto- ja Elämyspalvelut (Lappajärvi), Kesport (Alajärvi), Järvi-Pohjanmaan Vapaa-aikatoimi ja Soinin Kuntokulma.

Kaikkien osallistujien kesken arvottavat palkinnot ovat: Torstai-lehti: 500 euron lahjakortti. Fitnesspalvelu Karoliina: 4 kerran jumppalippu, 3 kerran jumppalippu, 2 kerran jumppalippu ja 1 kerran jumppalippu (liput käy kaikkiin jumppiin, voimassa 3kk), Cambridge Valmentaja Maria Yli-Sikkilä: Kotitreenaajan setti (Sisältää jumppakuminauhan + treeniohjeet, Cambridge Ohjelman juomapullo ja kaloriton Cambridge mehujuomajauhe, josta valmista juomaa 30 litraa), Alajärven ABC: 10 kpl kahden hengen buffetlounasta, Fit Factory (Alajärvi): 10 kerran liikuntapassi vapaasti valittaville ryhmäliikuntatunneille, 50€ lahjakortti FitFactoryn palveluihin, KipinäKodan Luonto- ja Elämyspalvelut: 2 kpl kanootin päivävuokraus, Kesport (Alajärvi): 5 kpl 20 euron arvoisia lahjakortteja, Järvi-Pohjanmaan Vapaa-aikatoimi: 5 kpl 5 kerran uimahallilippuja, Soinin Kuntokulma: Human Tool-satulatuoli.

liiku

Jokainen liikkumalla kerätty piste on yksi arpa, joten mitä enemmän kampanja-aikana liikut, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on voittaa! Silti jo yhdelläkin suorituksella olet mukana arvonnassa!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät