Maija on palvellut Alajärven Apteekissa jo 40 vuoden ajan

59
Mainos[adrotate banner="3"]

Farmaseutti Maija Pessinen on kaikille Alajärven Apteekin asiakkaille tuttu nainen.

Eikä ihme, tulihan tänään tiistaina kuluneeksi tasan 40 vuotta siitä, kun hän vastavalmistuneena farmaseuttina aloitti työnsä Alajärven Apteekissa. Apteekkari on tuossa ajassa vaihtunut jo useampaan kertaan, mutta Maija on pysynyt.

MAINOS

Maijalle ajatus farmaseutin opinnoista syntyi lukioaikana. Alajärveläistyttö lähtikin opintoihin Helsinkiin. Opiskeluun liittyvät harjoittelut hän teki Saarijärvellä, mutta kun valmistuminen lähestyi, kysyin kotipaikkakunnan apteekkari tuolloin 21 vuotiasta Maijaa töihin.

Ensimmäinen työpaikka osoittautui niin mieluisaksi, että vaihtaa ei ole tarvinnut. Myöskään uravalintaansa Maija ei ole katunut, vaan hän on viihtynyt työssään ja viihtyy edelleen, vaikka monia muutoksia on vuosikymmenten varrella ollut.

Muutoksista merkittävimpiä ovat lääkevalmistuksen väheneminen apteekissa sekä tietotekniikka, Jonka myötä hintoja ei enää työläästi lasketa käsin, eikä käyttöohjeitakaan kirjoiteta enää kirjoituskoneella.

Yksi asia, mikä on pysynyt muuttumattomana, ovat mukavat asiakkaat. Asiakkaat ja heidän kanssaan tehtävän työn Maija sanookin asiaksi, joka on työssä parasta ja joka on auttanut jaksamaan näin pitkän työuran.

Maijan työura jatkuukin nyt viidennelle vuosikymmenelle, sillä eläkeikään on vielä pari vuotta aikaa.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa