Joutsenten muutto – Roposelta uusi pitkäsoitto

Mainos[adrotate banner="3"]

Roposen Jussin pitkä taival musiikin saralla jatkuu. Uusin levy, ”Joutsenten muutto” on Jussin 11. pitkäsoitto. Vuodesta 1974 lähtien keikkailut Jussi on tuottanut musiikkiurallaan levyn suunnilleen kahden vuoden välein.

– ”Joutsenten muutto” -levy sai nimensä eräästä tositarinasta. Joutsenpari oli lähdössä muuttomatkalle syksyllä. Toisen matkanteko jäi, sillä lentokyky oli jostain syystä hävinnyt. Siitä vaimoni Kaisa sai idean sanoittaa ja Tapani Lager säveltää kappaleen. Kappaleesta tulikin sitten levyn nimi, kertoo Jussi kotonaan Soinin Mäkelänkylässä.

MAINOS

– Uusin levy on hieman erilainen kuin aikaisemmat. Musiikki on hieman reippaampaa kuin edellisillä levyillä. Toki nopeampien beat -kappaleiden joukkoon mahtuu hitaita valssejakin. Levytyspaikka on myös uusi, kun Auvo Varis ja Seppo Niemelä haastoivat levyntekoon heidän studiolleen Maaningalle.

– Vävyn Jarkko Järvenpään käsialaa löytyy kahden kappaleen sovituksissa. Muusikkoina 12 kappaleen levyllä ovat Roposen lisäksi Jouni Rasmussen (rummut ja lyömäsoittimet), Teuvo Honkanen (basso), Arto Tarkkonen (harmonikka), Heikki Jokiaho (harmonikka ja kosketinsoittimet), Jarkko Järvenpää (kosketinsoittimet ja taustat) ja Seppo Niemelä (kitarat, kosketinsoittimet ja taustalaulu).

Nöyrällä mielellä eteenpäin

69-vuotias Roponen menee eteenpäin nöyrällä mielellä.

– Viime aikoina olen tehnyt aika paljonkin musiikkikeikkaa. Keikkoja on ollut 5-10 kertaa kuukaudessa. Tanssiyleisö on tullut ihan mukavasti paikalle. Tampereen Pakkahuoneelle tuli peräti 430 tanssijaa. Päivätansseja on yli puolet keikoistani, kertoo Jussi.

Hyvän jaksamisen taustalla Jussi mainitsee pitkäaikaisen kuntoilun ja lähes 40 vuoden raittiuden.

Sunnuntaina 29.5. Soinin Kuntotansseissa yhteistalolla on Roposen levynjulkistamistilaisuus.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliAjatus mukaan mopoiluun
Seuraava artikkeli4H työllistää nuoria Alajärvellä monin eri tavoin